Tai įvyko per buitinį konfliktą, išprovokavusį įtemptą priešpriešą su ginkluotais policininkais.

Be to, viena moteris, kuri buvo pašauta į galvą per incidentą netoli Hjustono esančiame Springo miestelyje, taip pat kovoja dėl gyvybės, naujienų agentūrai AFP sakė Hariso apygardos konsteblis Ronas Hickmanas.

Pasak jo, per šį incidentą buvo nušauti keturi ar penki vaikai, iš kurių mažiausias buvo aštuonmetis, ir bent vienas suaugęs vyras.

Pašauta moteris sugebėjo pasakyti pareigūnams, kur išvažiavo įtariamasis – jos giminaitis, o policija pradėjo gaudynes, kurios truko bent 20 minučių.

„Mes jį užspeitėme“, – R.Hickmanas sakė mažiausiai tęsiantis priešpriešai, kai įtariamasis sėdėjo savo automobilyje, o apie 50 policininkų buvo jį apsupę ir nutaikę ginklus. Mažiausiai 12 policijos automobilių buvo pasiruošę pradėti sulaikymo operaciją.

R.Hickmanas nurodė, kad priešais įtariamojo mašiną buvo pastatytas didelis policijos specialiųjų pajėgų (SWAT) furgonas, kad jis negalėtų pasprukti.

„Įtariamasis įsitraukė į dialogą su mūsų šerifo biuru“, – aiškino konsteblis.

Suimtas tėvas

Teksase po įtemptų derybų suimtas tėvas, kuris viename Hjustono priemiestyje nušovė keturis savo vaikus ir du su jais buvusius suaugusius, taip pat sunkiai sužeidė 15-metę dukrą, pranešė pareigūnai.

Sužalota paauglė trečiadienį dar sugebėjo iškviesti policiją ir vėliau perspėjo, kad jos tėvas planavo važiuoti į jos senelių namus bei juos nužudyti, sakė Hariso apygardos šerifo biuro įgaliotinis Thomas Gillilandas. Įtariamasis galiausiai pasidavė po tris valandas trukusių derybų su pareigūnais, kai policija apsupo jo automobilį netoli išpuolio vietos esančioje gatvėje.

Th.Gilliandas sakė, kad "dvi valandas buvo nuolat kalbamasi su ginkluotu vyru, įrėmusiu pistoletą sau į galvą ir ką tik nužudžiusiu šešis žmones".

Šerifo departamentas sakė, kad tos apylinkės konsteblio pavaduotojai trečiadienio vakarą buvo iškviesti į namą, kuriame buvo įvykdytas tas kruvinas išpuolis. Jie ten rado du nužudytus suaugusiuosius ir tris vaikus. Dar vienas vaikas vėliau mirė ligoninėje.

Tarp aukų buvo du berniukai - keturmetis ir 14-metis, dvi mergaitės - septynmetė ir devynmetė, taip pat 39 metų vyras ir 33 metų moteris, nurodė Th.Gillilandas. Užpuolikas ir jo žmona gyveno atskirai, o ta moteris dabar gyvena už valstijos ribų, pridūrė pareigūnas.

Visi nušauti vaikai buvo šios poros auginti vaikai, iš kurių du buvo įvaikinti.

"Atrodo, kad kilo iš buitinio konflikto, subyrėjus šeimai - taip sakė mūsų liudininkai", - konsteblio pavaduotojas Markas Hermanas sakė žurnalistams, nepateikdamas daugiau detalių.

Pareigūnai nepaskelbė aukų ir įtariamojo vardų, taip pat nenurodė, ar nužudyti suaugusieji buvo vaikų arba jų tėvo giminaičiai.

Th.Gillilandas sakė, kad trečiadienio vakarą pašautos paauglės būklė buvo "labai sunki".

Pareigūnai nurodė, kad paauglės suteikta informacija padėjo surasti įtariamąjį. Numanomas ginkluotas užpuolikas mėgino sprukti nuo policijos, bet galiausiai buvo užspeistas. Galiausiai, po ištisas valandas trukusio laukimo ir derybų, tas vyras išlipo iš savo automobilio, pakėlė rankas ir atsiklaupė, kai pareigūnai priėjo jo suimti.

Th.Gillilandas sakė, kad barzdotas vyras yra vyresnis negu 30 metų. kai konsteblio pavaduotojas kartu su kitais pareigūnais prie jo prisiartino, jis "tiesiog sėdėjo savo automobilio ir žiūrėjo į mus".

4-osios apylinkės konsteblis Ronas Hickmanas pridūrė: "Jis išbuvo automobilyje 3,5 valandos. Jis buvo išsekęs, kaip ir mes visi. Jis išlipo iš automobilio nesipriešindamas."