Vyrai, padedami instruktoriaus, įlipo į milžinišką rutulį, kuris buvo paleistas riedėti nuo kalno šlaito, rašo newsru.com.

Tačiau netrukus rutulys pasuko ne ta trajektorija, kuria turėjo riedėti, ir pasileido tiesiai į pražūtį. Rutulys maždaug kilometrą riedėjo kalnų šlaitais ir buvo aptiktas sunkiai pasiekiamoje vietoje prie užšalusio ežero, vadinamo Pavlinijaus akimi, skelbiama Karačiajaus - Čerkesijos respublikos Tyrimų komiteto svetainėje.

„Žmonės buvo aptikti rutulio viduje. D. Burakovas dar buvo gyvas, bet patyrė kompresinį stuburo lūžį ir vežamas į ligoninę mirė. Antrasis vaikinas patyrė smegenų sukrėtimą ir nedideles traumas. Turint galvoje jo porininko likimą, galima sakyti, kad jam tiesiog pasisekė. Jis jau išrašytas iš ligoninės ir išvyko namo į Piatigorską“, - laikraščiui „Komsomolskaja pravda“ pasakojo Tyrimų komiteto viršininko vyriausiasis padėjėjas Sergejus Šuvaevas.

Žuvusiojo draugai vaizdo kamera užfiksavo tragedijos pradžią. Iš vaizdo įrašo, kuris buvo paviešintas internete, galima suprasti, kad pasiritinėjimas milžiniškame rutulyje yra visai nebrangi pramoga. Į klausimą, kiek tai kainuoja, žmogus, pastūmęs rutulį į pražūtingą kelionę, atsako: „300 rublių“ (24 litai).

Po to moteriškas balsas už kadro klausia: „O kur paleidžiate riedėti?“. „Tuoj pamatysite“, - atsako jai. Kai rutulys pasileido riedėti nuo šlaito, bet ne pagilintu keliu, tapo aišku, kad viskas pakrypo neplanuota linkme.

„O kas ten?“, - klausia balsas už kadro, kai rutulys jau gerokai į kairę nukrypo nuo numatytos trajektorijos. „Ten nieko, katastrofa“, - pasigirsta atsakymas.

Pareigūnai šiuo metu atlieka tyrimą ir tikrina visas nelaimingo atsitikimo detales. Artimiausiu metu ketinama iškelti baudžiamąją bylą dėl darbų atlikimo ar paslaugų suteikimo, kurios neatitiko saugumo reikalavimų ir dėl neatsargumo baigėsi sunkiu žmogaus sveikatos sutrikdymu ar mirtimi.