Iškvietimas į Merkelio gatvę buvo gautas prieš 5 val. ryto. Viršutiniame šeštajame pastato aukšte degė butas, taip pat liepsnojo namo stogas.

Preliminariais duomenimis, degančiame pastate buvo surasti aštuoni žuvę žmonės.

Dar mažiausiai devyni žmonės buvo sužeisti, jiems suteikta medicininė pagalba. 20 žmonių buvo evakuoti, miesto valdžia ieško, kur juos laikinai apgyvendinti.

Rygos meras Martinis Stakis socialiniuose tinkluose parašė, kad, jo turimomis žiniomis, gaisras kilo nakvynės namuose, o dauguma nukentėjusiųjų yra užsieniečiai. Pastatas priklauso valstybei.


Gaisro vietoje dirba daugiau kaip 50 ugniagesių. Gaisro gesinimo darbai tęsiasi, ugnis dar nėra lokalizuota ir plinta konstrukcijomis bei stogo apšiltinimo medžiagomis.

Apytikris gaisro plotas siekia 140 kvadratinių metrų. Ugniagesių tarnybos operatyvinės vadovybės pirmininkas Janis Grinbergas LTV sakė, kad pastate buvo geležinės durys su kodine spyna, kurios apsunkino ugniagesių darbą.

Rygos meras Martinis Stakis Latvijos radijui nurodė, kad užsiliepsnojusiame pastate įsikūręs hostelis, teikiantis nakvynės paslaugas labai žemomis kainomis. Šiame hostelyje dažnai apsistoja studentai iš užsienio.

Rygos savivaldybė yra pasirengusi padėti apgyvendinant per gaisrą nukentėjusius asmenis. 8 val. ryto vietos laiku tokius prašymus buvo pateikę septyni žmonės. Savo ruožtu socialinės tarnybos stengiasi, kad nukentėjusieji turėtų būtiniausius daiktus. Savivaldybė taip pat yra pasirengusi padėti išduoti žmonėms naujus dokumentus, pažymėjo M. Stakis.

Ugniagesių tarnybos atstovė per interviu LTV pridūrė, kad nakvynės namai turėjo ilgą koridorių su įėjimais į gyvenamąsias patalpas. Pastatas, kuriame kilo gaisras, yra valstybės nuosavybė.

Tuo tarpu nelaimės liudininkė Viktorija patvirtino, jog gaisras kilo nakvynės namuose, kur, tikėtina, buvo apsistoję kelios dešimtys žmonių. Ji tvirtino girdėjusi sprogimą, kuris nugriaudėjo po to, kai tarp gyventojų kilo kažkoks konfliktas.

Rygos meras: nakvynės namai buvo nelegalūs

Rygos meras Martinis Stakis trečiadienį pareiškė, kad miesto centre esantys nakvynės namai, kur per šįryt kilusį gaisrą žuvo aštuoni žmonės, veikė nelegaliai.

Remdamasis savivaldybės policijos informacija, M. Stakis tviteryje parašė, kad esama informacijos apie narkotikų vartojimą ir ribojimų dėl COVID-19 pažeidimus tuo adresu.

Rygos miesto taryba patikrins visus dokumentus, ar valdžios institucijos sureagavo į pranešimus apie nelegalius nakvynės namus, sakė meras.

Tuo metu Vidaus reikalų ministras Sandis Girgenas sakė, kad minimi nakvynės namai jau ilgą laiką buvo policijos akiratyje.

Ministras taip pat nurodė turįs informacijos, kad priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai vasarį buvo atvykę tame pastate atlikti patikros, tačiau jiems nebuvo leista įeiti. Tuo metu buvo pradėta administracinė byla.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)