Gelbėjimo tarnybos 12 val. 7 min. vietos (ir Lietuvos) laiku gavo pranešimą, kad transporto priemonė, kurioje buvo du žmonės, įlūžo netoli Munalaido uosto Pernu apskrityje. Du žmonės – vyras ir moteris – sugebėjo palikti mikroautobusą ir išsiropšti ant ledo. Gelbėtojams, panaudojusiems amfibiją, pavyko juos nukelti ir išvežti į ligoninę.

Manoma, kad nuskendusiame mikroautobuse tebėra likę du žmonės; jų ieškoti išsiųsti narai. Pasak gelbėtojų, vandens gylis toje vietoje yra apie keturis metrus.

Nors išsigelbėjusieji tvirtina, kad mikroautobuse liko keturi žmonės, gelbėtojaai ištraukė du kūnus – vairuotojo ir vieno keleivio. Dar dviejų žmonių ieškoma.

Įvykio liudininkas tikina, kad nuo dviejų išsigelbėjusių žmonių sklido alkoholio kvapas, rašo rus.delfi.ee.

Vietos pareigūnai sakė, kad mikroautobusu važiavę žmonės tikriausia mėgino pasiekti netoliese esančią Manilaido salelę.

„Jie nuvažiavo apie pusę kelio, ir mikroautobusas nugarmėjo po ledu“, – BNS sakė Lenemos apskrities atstovas spaudai. Jis pridūrė, kad išgelbėti du žmonės iš pažiūros atrodė girti.

Gelbėtojas Eevo Pulli sakė vietos laikraščiui „Parnu Postimees“, kad mikroautobusu važiavę žmonės nebuvo vietos gyventojai. Pasak jo, vietos gyventojai vis dar vengia lipti ant užšalusios jūros, o nelaimės vietoje pirmadienį tebetyvuliavo atviras vanduo.

Ledo kelio toje vietoje, kurioje nuskendo mikroautobusas, nėra ir niekuomet nebuvo.

Kodėl mikroautobusas važiavo ledu, lig šiol nepaaiškėjo, mat ledo trasų šioje vietoje nėra. Spėjama, kad juo važiavusi draugija galėjo būti apsvaigusi nuo alkoholio.

Manilaido saloje gyvenantis pilietis Markas Soosaaras portalui ERR pranešė, kad ledas kol kas toks plonas, kad vietos gyventojai nedrįsta juo vaikščioti.

Kalbama, kad mikroautobusu važiavo neblaivių žmonių kompanija. Kai kurie šaltiniai teigia, kad transporto priemonėje galėjo būti šeši žmonės. Visi jie – ne vietiniai.

Pasak M. Soosaaro, mikroautobusas iš pradžių važiavo link kelto, kuris plaukė į Kihnu salą, tačiau po kiek laiko šios minties veikiausiai buvo atsisakyta ir automobilis atsidūrė ant ledo, kuriuo, matyt, buvo ketinta pasiekti Manilaido salą.