Pasak jos, šis asmuo yra vyresnis nei 40 metų ir buvo sulaikytas ryte, kai pasirodė rūmų vidinėje teritorijoje prieš pat ryžių sodinimo ceremoniją kitoje rūmų dalyje, kurioje turėjo dalyvauti imperatorius Naruhito.

Iškart po incidento nebuvo paskelbta jokių kitų detalių, įskaitant vyro tapatybę ir galimą įsibrovimo motyvą.

Vienas policijos atstovas pažymėjo, kad incidentas nesutrikdė ryžių sodinimo ceremonijos.

Sulaikytasis nėra pirmas asmuo, areštuotas dėl įsibrovimo pro rūmų gynybos įtvirtinimus.

Pasak naujienų agentūros „Kyodo News“, 2013 metais buvo sulaikyti britų turistais prisistatę du vyrai, kurie dėvėdami apatinius drabužius perplaukė griovį ir pasiekė išorines sienas.

Metais anksčiau buvo sulaikytas kitas rūmų teritorijoje aptiktas japonas; jis irgi dėvėjo vien apatinius drabužius. Jis pareiškė policijai, kad perplaukė griovį, nes norėjo susitikti su imperatoriumi.

2008 metais buvo areštuotas nuogas britas, perplaukęs griovį ir visų akivaizdoje pradėjęs kopti į sieną. Jis net apsiginklavo pagaliu ir priešinosi policininkams, mėginusiems jį užkalbinti.

Tokijo centre įsikūrę Imperatoriškieji rūmai yra viena populiariausių Japonijos lankytinų vietų.

Tam tikros teritorijų dalys yra atviros visuomenei, tačiau didžioji dalis po apylinkes išsidriekusio komplekso yra neprieinama – ten patekti galima tik pro budriai saugomus įėjimus. Prie rūmų vartų ir griovių nuolat patruliuoja policija.