Separatistų ir islamo ekstremistų grupės lyderis yra Doku Umarovas, Čečėnijos kovotojas, kuris dar vadinamas Rusijos Osama bin Ladenu, kuris atsakingas už atakas prieš civilius, skelbė televizijos kanalas.

D. Umarovas yra JAV ieškomų teroristų sąraše.

Tyrimas dėl Bostono išpuolių įtariamojo ryšių su ekstremistais buvo pradėtas remiantis T. Carnajevo paskyroje portale „YouTube“ rasta informacija ir jo kelione į Rusiją pirmąjį 2012-ųjų pusmetį su sustojimais Dagestane ir Čečėnijoje.

Jo paskyroje „YouTube“ puslapyje tarp ištrintų vaizdo įrašų aptiktas „teroristų sąrašas“ ir sąsajos su nusikalstama grupuote „Vilayat Dagestan“, kuri susijusi su „Kaukazo emyratu“, skelbė „Fox News“.

26-erių T. Carnajevas žuvo penktadienio rytą per susišaudymą su policija. Jo brolis 19-os Džocharas Carnajevas buvo sučiuptas šeštadienį. Jis šiuo metu gydomas ligoninėje dėl sužalojimų, patirtų naktį į penktadienį. Broliai įtariami susprogdinę dvi bombas prie Bostono maratono finišo linijos. Per išpuolį žuvo trys žmonės ir apie 180 žmonių buvo sužeista.

Pareigūnai tiria potencialius ryšius, remdamiesi T. Carnajevo elektroniniais laiškais, vaizdo įrašų, susijusių su islamistų veikla, platinimu.