Iš jų matyti, kad teroristai nešioja „Berkut“ ševronus su Rusijos vėliava. Apie tai savo „Facebook“ paskyroje parašė Denisas Borisenka, skelbia glavcom.ru.

„Štai ir įrodymas, kad Ukrainos teritorijoje yra Rusijos karių“, - pažymėjo tinklaraštininkas.

Priminsime, kad 2014 metų kovo 24 dieną Rusijos Vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas pranešė, kad Krymo „Berkut“ išsaugos savo pavadinimą Rusijos Federacijos Vidaus reikalų ministerijos sudėtyje.

DELFI primena, kad gegužės 5 dienos, ryte Slovjanske atsinaujino kariniai veiksmai. Mūšiai vyko Semionovkos bei Rytų rajonuose, taip pat netoli televizijos bokšto.

Ukrainos Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, per mūšius žuvo keturi ukrainiečių kariai, dar apie trys dešimtys patyrė sužalojimus. Jėgos struktūrų vertinimais, antiteroristinės operacijos metu žuvo daugiau nei trys dešimtys teroristų.

Slovjansko „savigynos“ vadas: laikysimės iki pabaigos

Igoris Girkinas Strelkovas
Rusų diversantas Igoris Strelkovas, kurio tikrasis vardas ir pavardė, kai kuriais duomenimis, yra Igoris Girkinas, tikina nepalaikantis ryšių su politiniu elitu Maskvoje.

I.Strelkovas, dar žinomas pravarde „Strelok“, naujienų agentūrai „RIA Novosti“ tvirtino, kad palaiko „ryšius Maskvoje tik su savo draugais, iš kurių nė vienas nepriklauso politiniam elitui“.

Jis, kaip Slovjansko „savigynos“ vadas, teigia, kad Ukrainos jėgos struktūrų pareigūnų skaičius aplink Slovjanską, kuris, jo teigimu, priklauso „federalizacijos šalininkams“, kelis kartus viršija savigynos pajėgas.

„Jeigu mes neišlaikysime miesto, visi žūsime, tai visiškai aišku. Aš pats žadėjau ir mano žmonės žadėjo, kad nepaliksime Slovjansko“, - pareiškė I. Strelkovas.

„Mano vertinimu, priešo jėgos, sutelktos aplink Slovjanską, viršija mūsiškes kelis kartus, ir mes patys miesto neišsaugosime“, - sakė jis.

„Laikysimės iki galo, bet jei nebus pastiprinimo, mus sunaikins“, - pareiškė I. Strelkovas.

Paprašytas pakomentuoti pranešimus, jog „Donecko respublikos“ šalininkai sulaukė savanorių iš Krymo bei Čečėnijos, I. Strelkovas atsakė, kad „jų nematė“. „Norėčiau kalbėti tik apie tai, kaip yra iš tikrųjų“, - pažymėjo jis.