Tarp aštuonių pretendentų – Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir „Islamo valstybės“ (IS) grupuotės lyderis Abu Bakr Al-Baghdadi.

Pasak „Time“, Rusijos prezidentas „nepakluso Vakarų sankcijoms, įvestoms dėl karinio aktyvumo Ukrainoje“. Leidinys taip pat pažymi, kad V. Putinas „atlieka svarbų, bet abejotiną vaidmenį kovoje su IS“.

Apie Al-Baghdadi žurnalas rašo, kad jis kaip grupuotės lyderis įkvėpė žmones kariauti už apsišaukėlį kalifatą Irake ir Sirijoje, rengti išpuolius užsienyje, pavyzdžiui, Tunise ir Prancūzijoje.

Metų žmogumi taip pat gali tapti Vokietijos kanclerė Angela Merkel, milijardierius Donaldas Trumpas, dalyvaujantis kovoje dėl Baltųjų rūmų šeimininko posto, Irako prezidentas Hassanas Rouhani.

Be to, į trumpąjį sąrašą įtraukti: Caitlyn Jenner (praeityje – Bruce Jenner, lytį pakeitęs realybės šou žvaigždės Kim Kardashian patėvis), vienas iš bendrovės „Uber“ įkūrėjų Travisas Kalanickas ir juodaodžių teises ginančio judėjimo „Black Lives Matter“ aktyvistai.

Trumpąjį sąrašą sudarė žurnalo redakcija. Nugalėtojas bus paskelbtas trečiadienį.

V. Putinas Metų žmogumi pagal „Time“ versiją tapo 2007 metais. 2014 metais šis vardas buvo suteiktas kovotojams su Ebolos virusu.