„Facebook“, „Twitter“, „YouTube“ bei kitos interneto platformos stiprina pastangas užtikrinti vartotojams patikimų naujienų teikimą ir kovoti su rinkėjų klaidinimu.

„TikTok“ parengtame vadove bus pateikiamos nuorodos į rinkėjų registracijos puslapius ir prieiga prie rinkimų informacijos iš tokių šaltinių kaip Nacionalinė valstijų sekretorių asociacija ir tinkalapio „BallotReady“, teigė JAV viešosios politikos vadovas Michaelas Beckermanas.

„Mūsų tikslas yra paasirūpinti, kad „TikTok“ lbūtų vieta, kur gali klestėti autentiškas turinys, o parengtas rinkimų vadovas atspindi nuolatines pastangas apsaugoti mūsų platformos vientisumą ir JAV rinkimus“, – tinklaraščio įraše teigė M. Beckermanas.

Vadovą galima pasiekti iš „TikTok“ programos „Discover“ puslapio ir jis bus rodomas su rinkimais susijusiuose paieškos rezultatuose, teigė M. Beckermanas.

Nuoroda į rinkimų vadovą taip pat bus pateikta su rinkimais susijusių vaizdo įrašų apačioje arba patikrintose politinėse paskyrose, pridūrė jis.

„TikTok“ platformoje matome, kad žmonėms, ypač jaunesniems rinkėjams, rūpi svarbūs klausimai ir jie yra pasirengę padaryti taip,kad jų balsas būtų išgirstas“, – pranešime teigė „BallotReady“ vadovė Alex Niemczewski.

„Jaunesni rinkėjai dažnai nesuvokia visko, kas pateikiama rinkimų biuletenyje, todėl manome, kad „TikTok“ gali padėti jiems pasirengti balsavimui“.

Informacija apie balsavimą

Pasak „Poynter“ žiniasklaidos studijų instituto programos vadovės Katy Byron, įgyvendinant iniciatyvą „MediaWise“ bus paskelbta vaizdo įrašų serija, skirta paaiškinti pirmą kartą balsuojantiems rinkėjams, kaip atskirti, kokia internete pateikiama informacija yra netikra.

„Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su „TikTok“ ir galėdami padėti mokyti platformos bendruomenę, kaip internete atskirti faktus nuo prasimanymų“, – pareiškė K. Byron.

Rinkimų vadovas bus pasiūlytas tuo metu, kai „TikTok“ kovoja su JAV prezidento Donaldo Trumpo draudimu, kuriuo siekiama uždrausti platformos veiklą Jungtinėse Valstijose. Bendrovė užginčijo draudimą teisme, teigdama, kai jo motyvai tėra įnoris ir politiniai sumetimai.

JAV teisėjas, pirmadienį laikinai sustabdęs draudimą naujiems vartotojams atsisiųsti programą „TikTok“, teigė, kad D. Trumpas mėgina viršyti įstatymus.

Apygardos teisėjas Carlas Nicholsas „TikTok“ prašymu laikinai sustabdė draudimo įsigaliojimą.

Savo ruožtu Baltieji rūmai teigia, kad platforma kelia grėsmę nacionaliniam saugumui dėl patronuojančiosios įmonės ryšių su Kinijos vyriausybe.

Vyriausybės nutarimu buvo siekta uždrausti naujus programos atsisiuntimus nuo sekmadienio vidurnakčio. Antrasis draudimo etapas, kurio tikslas yra visai sustabdyti „TikTok“ veiklą JAV, turėtų įsigalioti lapkričio 12 dieną.

Vyriausybės teisininkai teigė, kad prezidentas turi teisę imtis nacionalinio saugumo veiksmų ir kad draudimas buvo reikalingas dėl „TikTok“ ryšių su Kinijos vyriausybe per patronuojančiąją įmonę „ByteDance“.