Viačeslavas Baskakovas žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose sukėlė pasipiktinimą, kai savo „Instagram“ paskyroje pozavo su „Louis Vuitton“ rankinėmis ir „Gucci“ batais. Kilus kritikos bangai, nuotraukos dingo.

Kirilo I atstovas Aleksandras Volkovas pabrėžė, kad V. Baskakovas nėra tipiškas Rusijos bažnyčios atstovas. „Didžioji dauguma dvasininkų gyvena labai kukliai“, - sakė jis.

Tačiau V. Baskakovas nėra pirmasis dvasininkas, kuris dėl savo potraukio prabangai sulaukia nepasitenkinimo. Pačiam patriarchui Kirilui I teko išklausyti kritikos už tai, kad 2009-aisiais lankydamasis Ukrainoje jis segėjo 30 000 eurų vertės laikrodį.

Dar vienu atveju Bažnyčiai teko pripažinti, kad retušavo vieną Maskvos patriarcho nuotrauką, kai internautai ant poliruoto stalo pastebėjo prabangaus laikrodžio atspindį, tačiau jo nebuvo ant Kirilo riešo. Internautai, be to, išsiaiškino, kad 72-ejų patriarchas Rusijos sostinėje turi prabangų būstą.

Prie Rusijos varo stojus Vladimirui Putino, Rusijos stačiatikių bažnyčia įgavo ne tik daug politinės galios, bet ir susigrąžino didelę dalį sovietų eros metais konfiskuoto turto.