Laivas nuskendo sekmadienį, skelbia CNN.

Naujienų agentūra „Reuters“ praneša, kad jūroje matyti apie 16 km ilgio naftos dėmės. Pasklidusi naftos dėmė gali sunaikinti jūros gyvūniją didelėje teritorijoje, perspėja analitikai.

Juodi dūmai tebekyla iš vietos, kur nuskendo laivas.

Kai du trečdaliai tanklaivio buvo po vandeniu, Irano pareigūnas pareiškė, kad nebėra jokių vilčių rasti bet kokį gyvą jūreivį laive.

„Nebėra jokios vilties rasti gyvų tos įgulos narių“, – pareiškė Mohammadas Rastadas, į Šanchajų išsiųstos Irano gelbėtojų grupės atstovas.

Su Panamos vėliava plaukiojantis 274 m ilgio tanklaivis „Sanchi“ gabeno 136 tūkst. t naftos kondensato – itin lengvos naftos frakcijos, per gaisrą lengvai išgaruojančios arba išdegančios.

Grūdų krovinį gabenęs Kinijos sausakrūvis „CF Crystal“ sausio 6 dieną susidūrė su „Sanchi“ už 160 jūrmylių (296 km) į rytus nuo Šanchajaus. Kinų laive buvo 21 įgulos narys; kaip pranešama, nė vienas iš jų nenukentėjo. Per susidūrimą tanklaivyje kilo gaisras.

Pasak M. Rastado, sausakrūvio įgulos nuomone, visi tanklaivio jūreiviai žuvo per pirmąją nelaimės valandą „dėl sprogimo ir dujų nuotėkio“,

„Nepaisant mūsų pastangų, buvo neįmanoma užgesinti gaisrą ir iškelti žuvusiuosius dėl pasikartojančių sprogimų ir dujų nuotėkio“, – sakė jis.

„Du trečdaliai tanklaivio paniro, ugnis apėmė visą laivą, mes negalime prie jo priartėti“, – dar pridūrė M. Rastadas.