Požeminiai smūgiai prasidėjo apie 9 val. 15 min. vietos (4 val. 15 min. Lietuvos) laiku, o jų epicentras buvo už 70 km į šiaurės vakarus nuo Gjamotango gyvenvietės, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS). Pasak seismologų, smūgiai, kurių židinys buvo tik 10 km gylyje, supurtė regioną ties Tibeto šiaurine riba su Činghajaus provincija.

Žemės drebėjimas kratė namus ir sukėlė žemės nuošliaužų bei griūčių, užblokavusių kelius ir sužeidusių bent šešis žmones, rašo Kinijos naujienų tarnyba, cituodama Dingčingo apygardos nepaprastųjų situacijų valdymo biuro informaciją.

Valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“, remdamasi regiono seismologijos tarnybos duomenimis, nurodė, kad drebėjimo epicentras buvo ties Katos miestu už maždaug 2,2 tūkst. km nuo sostinės Pekino. Smarkiausiai paveiktoje zonoje yra dvi didelės budistų šventyklos.

To miesto administracijos vadovas sakė „Xinhua“ matęs du sužeistuosius, vykdamas padėti gelbėtojams viename kaime, esančiame už 10 kilometrų. Agentūra pridūrė, kad keliai, vedantys į Guodongo gyvenvietę, buvo pažeisti, todėl gelbėtojams buvo sunku ją pasiekti.

Tas Kinijos vakaruose esantis Himalajų priekalnių regionas yra seismiškai aktyvus. 2010 metais įvykęs smarkus žemės drebėjimas netoliese esančioje Jušu prefektūroje nusinešė beveik 3 000 žmonių gyvybių.