Nepaisant didelio pasipriešinimo konservatorių partijoje ir Briuselio kritikos, Th. May neatsisako savo pateikto vadinamojo „Chequers“ plano. Juo siūloma Londonui ir Briuseliui po „Brexit“ ir toliau palaikyti glaudžius prekybinius santykius.

„Vienintelė alternatyva šiam planui - išstoti be jokio susitarimo“, - interviu BBC sakė premjerė.

Trečiadienį ir ketvirtadienį Zalcburge (Austrija) susitikusi su ES lyderiais, Th. May sieks proveržio derybose dėl išstojimo iš Bendrijos bei dėl būsimų prekybinių santykių.

Net jei per ateinančias savaites premjerei ir pavyks pasiekti susitarimą, jam dar turės pritarti Didžiosios Britanijos Bendruomenių rūmai, kuriuose valdančioji partija turi tik nedidelę persvarą.

Aukšto rango opozicinės Leiboristų partijos narys jau yra įspėjęs, kad partija svarsto nepalaikyti šio siūlymo. Todėl jam sužlugdyti tereikėtų vos kelių maištininkų Th. May partijoje.

Vis dėlto Th. May pareiškė tikinti, kad parlamentas jos siūlymui pritars. Tačiau tuo pat metu ji įspėjo, kad nėra jokios kitos alternatyvos, jei Londonas nori išvengti potencialiai žalingo išstojimo be sutarties scenarijaus.

„Ar tikrai manome... kad jei parlamentas pasakytų: „Ne, grįžkite ir pateikite geresnį (pasiūlymą)“, ar tikrai manome, kad tuomet ES tikrai pateiktų geresnį pasiūlymą?“ - klausė premjerė.

Th. May siūlo, kad Didžioji Britanija po „Brexit“ laikytųsi ES prekybos taisyklių. Taip būtų siekiama užtikrinti kuo mažesnę neigiamą įtaką pramonei bei išvengti „kietos sienos“ tarp Airijos ir Šiaurės Airijos.

Tačiau kritikai teigia, kad, įgyvendinus vyriausybės vadovės pasiūlymą, Bendrija Didžiajai Britanijai darytų pernelyg didelę įtaką.