„Ministrė pirmininkė aiškiai pareiškė, kad mes nesileisime išvedami iš pusiausvyros, išlaikysime nervus ir darysime spaudimą ES dėl kai kurių jos kritikos punktų“, - sakė D. Raabas.

Aukšti ES politikai praėjusią savaitę Zalcburge vykusiame viršūnių susitikime atmetė esminius T. May pasiūlymų dėl būsimų Didžiosios Britanijos ekonominių santykių su ES punktus. Premjerė tai įvertino kaip akibrokštą ir griežtais žodžiais pareikalavo didesnės pagarbos bei naujų pasiūlymų iš Briuselio.

Nerimsta ir kai kurie T. May partijos nariai. Jų grupė, vadovaujama griežtų pažiūrų konservatorių parlamentaro Jacobo Rees-Moggo ir buvusio „Brexit“ ministro Davido Daviso, pirmadienį pristatė savo „Brexit“ planus.

„Brexit“ derybos šiuo metu atsidūrusios aklavietėje. Jei iki 2019 metų kovo pabaigos susitarimas nebus pasiektas, Didžiajai Britanijai gresia chaotiškas „Brexit“ ir skaudūs padariniai. Londonas pirmadienį paskelbė dar vieną dalį dokumentų dėl galimų skyrybų nepasiekus susitarimo pasekmių. Vyriausybė, be kita ko, pripažino, kad tokiu atveju galimi skrydžių anuliavimai tarp ES ir Didžiosios Britanijos.