Kaip pranešama, 39-erių E. Holmes kalės minimalaus saugumo moterų kalėjime Brajano mieste netoli Hiustono. Ji buvo sulaukusi nurodymų antradienį prisistatyti į šią įstaigą, teismui atmetus jos naujausią prašymą likti laisvėje, kol nagrinėjamas E. Holmes skundas dėl jos atžvilgiu priimto apkaltinamojo nuosprendžio.

„Galime patvirtinti, kad Elizabeth Holmes atvyko į Brajano federalinį kalėjimą“, – sakoma JAV Federalinės kalėjimų tarnybos pranešime.

E. Holmes tapo Silicio slėnio žvaigžde, kai pranešė, kad jos įkurtas startuolis tobulina lengvai naudojamą testų rinkinį, kurio pagalba būtų galima atlikti įvairią medicininę diagnostiką vos iš kelių kraujo lašų. Moteriai buvo pavykę pritraukti investicijų iš aukšto rango politikų ir turtingiausių pasaulio žmonių, įskaitant žiniasklaidos magnatą Rupertą Murdochą, kompanijos „Oracle“ įkūrėją Larry'į Ellisoną ir vaistinių tinklą „Walgreens“. „Theranos“ taip pat garsėjo savo direktorių valdyba, kurios gretose buvo tokie žinomi veikėjai, kaip buvę JAV vyriausybės pareigūnai Henry'is Kissingeris, George'as Shultzas ir Jimas Mattisas.

Tačiau E. Holmes žvaigždė išblėso, kai įtakingas leidinys „The Wall Street Journal“ paskelbė publikaciją, kurioje buvo atliktas tyrimas, kvestionuojantis „Theranos“ testų veikimą.

Be laisvės atėmimo bausmės E. Holmes ir buvusiam aukšto rango „Theranos“ pareigūnui Rameshui Balwaniui buvo nurodyta sumokėti apgautiems investuotojams 452 mln. JAV dolerių (423,4 mln. eurų) sumą. R. Balwanis savo ruožtu kalėjime turės praleisti beveik 13 metų – jis savo bausmę šiuo metu atlieka federaliniame kalėjime Kalifornijoje.

Federalinis teisėjas rekomendavo, kad E. Holmes bausmę atliktų minimalaus saugumo moterų kalėjime Brajane – netoli nuo vietovės, kurioje moteris užaugo. Pasak „The Wall Street Journal“, dauguma šiame kalėjime kalinčių moterų buvo nuteistos už nesmurtinius nusikaltimus. Manoma, kad E. Holmes gali gyventi vienoje kameroje su dar trimis kalinėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją