Šis prestižinis leidinys nurodė, kad įstatymai dėl marihuanos daro neproporcingai didelį poveikį jauniems juodaodžiams vyrams ir kad priklausomybė nuo marihuanos yra „palyginti nedidelė problema“, ypač lyginant su alkoholiu ir tabaku.

„Jungtinėms Valstijoms prireikė 13 metų susiprotėti ir nutraukti Prohibiciją (alkoholio draudimą), 13 metų, per kuriuos žmonės toliau gėrė, kitais atžvilgiais įstatymų paisantys piliečiai tapo nusikaltėliais, o nusikalstami sindikatai kilo ir klestėjo“, – rašė laikraštis.

„Jau praėjo daugiau kaip 40 metų, kai Kongresas priėmė dabartinį marihuanos draudimą, padarydamas didelę žalą visuomenei, vien tam, kad uždraustų medžiagą, daug mažiau pavojingą nei alkoholis. Federalinė vyriausybė turėtų panaikinti marihuanos draudimą“, – buvo rašoma redaktoriaus skiltyje.

Pažymėdamas, kad redaktorių taryba prie savo išvados priėjo po didelių diskusijų, laikraštis teigė, minimų įstatymų socialinė kaina yra „didžiulė“.

Pateikdamas FTB skaičius, kurie rodo, kad 2012 metais dėl marihuanos laikymo buvo atlikta 658 tūkst. areštų – daug daugiau nei dėl kokaino, heroino ir jų derivatų laikymo, laikraštis nurodė, kad „rezultatas yra rasistinis, neproporcingai krintantis ant jaunų juodaodžių vyrų, griaunantis jų gyvenimus ir kuriantis naujas profesionalių nusikaltėlių kartas“.

Pritardamas draudimui parduoti marihuaną jaunesniems nei 21 metai asmenims, laikraštis taip pat nurodė, jog „neatrodo, kad nuosaikus marihuanos vartojimas keltų pavojų kitais atžvilgiais sveikiems suaugusiems žmonėms“.

Toks raginimas pasigirdo kelios savaitės po to, kai JAV vakarinėje Vašingtono valstijoje prasidėjo kanapių pardavinėjimas rekreaciniais tikslais. Dar anksčiau Koloradas nusprendė leisti žmonėms pirkti marihuaną be medicininio recepto.

Anksčiau šį mėnesį gubernatorius Andrew Cuomo pasirašė įstatymo projektą, su kuriuo Niujorkas tapo 23-iąja valstija, legalizavusia marihuaną medicininiam naudojimui.

Kitas pastarojo meto žingsnis, atspindintis didėjančią visuomenės paramą įstatymų dėl marihuanos sušvelninimui, yra Atstovų Rūmų gegužės mėnesio balsavimas uždrausti federaliniams pareigūnams rengti reidus medicininės marihuanos objektuose ar prieš augintojus tose valstijose, kurios yra legalizavusios jos vartojimą.

Laikraščio redaktoriaus skiltis, pavadinta „Atšaukti Prohibiciją, vėl“, pradėjo virtinę numeryje publikuotų redaktorių tarybos narių straipsnių.

Skiltyje skaitytojai raginami pareikšti savo nuomonę ir pirmieji komentarai jau pasirodė laikraščio interneto svetainėje.

E.S.Lawrence‘as, pasivadinęs 20 metų mokykloje dirbančiu mokytoju, išreiškė susirūpinimą dėl vaikų prieigos prie šios medžiagos, kurią jis pavadino narkotiku, atveriančiu kelią „sunkesnių“ narkotikų vartojimui ir kenkiančiu atminčiai bei mokymuisi.

„Tai NĖRA gerybinis narkotikas. Kol yra pavojus, kad marihuanos gali įsigyti vaikai, aš esu prieš legalumą“, – rašė E.S.Lawrence‘as.

Tačiau Emmettas Hoopsas teigė, kad legalizavimas sudarys sąlygas ir apmokestinimui, ir reguliavimui, ir pridūrė, kad „paprasčiausiu dekriminalizavimu pelnas paliekamas nusikalstamų gaujų rankose“.

„Virš kvailumo yra laikyti marihuaną nelegalią, kai tabakas ir alkoholis kasdien mūsų valstijoje nužudo dešimtis“, – parašė E.Hoopsas iš Niujorko.

Sausio mėnesį JAV prezidentas Barackas Obama sukėlė didelį žiniasklaidos susidomėjimą pareiškęs, kad marihuanos rūkymas nėra pavojingesnis už gėrimą, nors ir pavadino tai „bloga idėja“.