Leidinys atliko tyrimą ir padarė išvadą, kad premjeras didina turtus per Panamos, Lichtenšteino, Britanijos Mergelių salų lengvatinio apmokestinimo bendroves, britų ir šveicarų įmones, o didžiulį turtą laiko Londono ir Ciuricho bankuose.

Leidinys rašo, kad jo atstovai gavo priėjimą prie unikalių dokumentų ir garso įrašų, neva įrodančių, jog V. Putinas dalyvavo milijoninėse aferose. Aktyviai aptarinėti šią temą (reklamuojamą garsaus opozicijos atstovo Aleksejaus Navalno savo tinklaraštyje) ėmėsi ir Rusijos tinklaraštininkai.

Premjerui artimų verslininkų, kuriuos cituoja „The New Times“, pokalbiuose V. Putinas vadinamas Michailu Ivanovičiumi. Dar pernai metų pradžioje įsiplieskus skandalui dėl vasarnamio V. Putinui ant Juodosios jūros kranto, verslininkas Sergejus Kolesnikovas, paskelbęs apie statybas, interviu žurnalui papasakojo apie šį V. Putino pseudonimą, kuriuo jį vadina stambūs verslininkai.

Į klausimą, kodėl būtent Michailas Ivnovičius, S. Kolesnikovas tada atsakė, kad „kažkaip taip susiklostė“. Išgirdus šį vardą ir tėvavardį, atmintyje iškyla epizodas iš legendinio filmo „Briliantinė ranka“, kuriame tokį vardą ir tėvavardį turi vyresnysis leitenantas, kuravęs kontrabandininkų sulaikymo operaciją.

Primename, kad skandalas su V. Putino vasarnamiu įsiplieskė 2010 m. pabaigoje, kai S. Kolesnikovas papasakojo žurnalistams, kad Gelendžiko kurorte premjerui statomas prabangus vasarnamis su kazino, žiemos teatru, vasaros amfiteatru, bokštu, baseinais, sporto kompleksu, aukštelėmis sraigtasparniams, landšafto parkais ir arbatos nameliais.

Verslininkas paskaičiavo, kad dešimčių tūkstančių kvadratinių metrų pločio komplekso vertė – ne mažiau nei milijardas dolerių (2,6 mlrd. Lt). Prezidento reikalų valdyboje ne kartą teigė, jog žinyba niekaip nesusijusi su statybomis.

Būtent apie vasarnamio statybas buvo kalbama 2010 spalį holdingo „Petromed“ kabinete vykusiame susirinkime. Šio susirinkimo garso įrašą išplatino žurnalas „The New Times“ ir priminė, kad bendrovė „Petromed“ buvo įsteigta dešimtą dešimtmetį, ją prižiūrėjo Sankt Peterburgo merijos Išorės ryšių komitetas, kuriam vadovavo buvęs KGB darbuotojas V. Putinas.

Sprendžiant iš garso įrašo, V. Putinui norėjo padovanoti, o vėliau ir įteikė dovaną „Strojgazkonsalting“ holdingo vadovas Zniadas Manasiras. Minėta įmonė – viena iš pagrindinių „Gazprom“ rangovių, nemokamai pastačiusi kai kuriuos objektus prie Juodosios jūros, pvz., aikštelę sraigtasparniams. S. Kolesnikovas taip pat dalyvavo susirinkime ir praėjus nedaug laiko papasakojo žurnalistams apie statybas, na o vėliau jam teko emigruoti į užsienį.