Honsą Campbellą vėlai ketvirtadienį paėmė globoti Jaunimo ir šeimos reikalų tarnybos Naujojo Džersio skyrius, kuriam paskambino gimdymą priėmęs gydytojas, praneša leidinys.

„Nėra tokio įstatymo, kuriuo vadovaujantis jie galėjo atimti mūsų vaiką. Tai paprasčiausias pagrobimas, tik jie vartoja kitus terminus“, – leidiniui „Express-Times“ pareiškė Heathas Campbellas.

Campbellų šeima išgarsėjo 2008 m. gruodžio mėn., kai „ShopRite“ parduotuvė atsisakė dekoruoti jų sūnaus Adolfo Hitlerio trečiojo gimtadienio tortą.
2009 m. sausio mėn. Adolfas ir jo seserys JoyceLynn Aryan Nation Campbell ir Honszlynn Himler Jeannie Campbell buvo paimtos valstybės globon. Nuo to laiko visi trys vaikai gyvena globos namuose.

2009 m. Jaunimo ir šeimos reikalų tarnybos atstovė pasakė ABCNews.com, kad negali komentuoti tokio išskirtinio atvejo, tačiau pridūrė, jog vaiko globos teisės atimamos tik tuo atveju, jei kyla įtarimas, kad vaikas yra neprižiūrimas ar išnaudojamas.

„Niekada neatimtume vaiko vien dėl netinkamo vardo“, – pasakė atstovė.
Šeimos kaimynė Lori Dilts pasakė ABCNews.com, kad vaikai valstybės globon paimti tikrai ne tik dėl vardų.

„Vaikai išoriškai atrodo sveiki, bet jiems nebuvo suteikiama daug laisvės, – sako L. Dilts. – Kartais mažasis berniukas ateidavo čia ir labai nenorėdavo grįžti namo.“

Poros advokatas Pasquale‘is Giannetta pasakė „The Associated Press“, kad pirmadienį numatytas teismo posėdis, kuriame bus galutinai nuspręsta dėl naujagimio globos.