„Tik tuomet, jeigu bus aiškus atsakymas į Izraelio saugumo poreikius – tik tuomet sutiksime siekti susitarimo“, – jis sakė Jeruzalėje, prasidėjus savaitiniam ministrų kabineto susitikimui.

Derybos, kurioms tarpininkauja Egiptas, bus atnaujintos sekmadienį ir vyks tęsiantis penkių dienų paliauboms tarp Izraelio ir Gazos Ruožą kontroliuojančio „Hamas“, kurių pabaigos terminas sueis pirmadienio vidurnaktį vietos ir Lietuvos laiku.

Gazos Ruože „Hamas“ atstovas Samis Abu Zuhris sakė, kad palestiniečiai neatsisakys savo reikalavimų, iš kurių pagrindinis – atšaukti Izraelio jau aštuonerius metus vykdomą šio anklavo blokadą. Pasak jo, derybų baigtis prklauso nuo Izraelio.

„Esame pasiryžę patenkinti palestiniečių reikalavimus, ir iš čia kelio atgal nėra. Visi tie reikalavimai yra esminės žmogaus teisės, dėl kurių nereikalingas šis mūšis arba šios derybos“, – S. Abu Zuhris sakė naujienų agentūrai AFP.

„Dabar kamuolys yra izraeliečių okupantų aikštės pusėje“, – pridūrė jis.

Tačiau B. Netanyahu perspėjo, kad „Hamas“, patyręs skaudų karinį smūgį, per derybas Kaire nepasieks jokių politinių laimėjimų.

„Jeigu „Hamas“ tikisi atsigriebti už karinius pralaimėjimus politiniais pasiekimais, tai jis klysta“, – pareiškė premjeras.