Projektui dar turi pritarti Senatas. Sugriežtintos taisyklės bus taikomos 38 šalims, kurios dalyvauja bevizio režimo programoje („Visa Waiver Program“), piliečiams. Jie ateityje negalės atvykti į JAV su elektroniniu kelionės leidimu (Esta), jei per praėjusius penkerius metus lankėsi Sirijoje, Irake, Irane ir Sudane arba jei turi dvigubą šių šalių pilietybę.

Tokie asmenys JAV ambasadoje arba JAV konsulate turės prašyti vizos. Atstovų Rūmų priimtas įstatymo projektas ir toliau numato aktyvų keitimąsi duomenimis ir žvalgybine informacija. Bevizio režimo programoje dalyvaujančios šalys turės pradžioje patikrinti, ar keliautojo duomenys įtraukti į Interpolo duomenų banką dėl ryšių su terorizmu ar organizuotu nusikalstamumu. Šalys, kurios savo įsipareigojimų nevykdys, bus išbrauktos iš programos.

Pagal šią programą 38 šalių piliečiai iki trijų mėnesių gali viešėti JAV be vizų. Tarp jų yra 23 Europos Sąjungos (ES) valstybės bei šalys, palaikančios glaudžius santykius su JAV, tarkim, Australija, Čilė, Japonija, Naujoji Zelandija, Norvegija, Šveicarija ir Singapūras. Abipusiškumo principu JAV piliečiai be vizų gali vykti į šalis partneres.

JAV saugumo tarnyboms nerimą kelia 5 000 ES piliečių, kurie, manoma, vyko į Iraką ir Siri