"Buvo sužeisti apie dešimt žmonių, iš jų trijų būklė sunki", - greitosios pagalbos atstovas Zaki Helleris sakė visuomeniniam radijui.

Laikraštis „Haaretz“ praneša apie 21 sužeistą žmogų.

Žydai sprogimą vadina teroro ataka

Sprogdinimas Tel Avivo autobuse, per kurį trečiadienį buvo sužeista mažiausiai dešimt žmonių, iš jų trys sunkiai, buvo "teroro ataka", nurodė premjero atstovas ir medikai.

"Bomba sprogo autobuse Tel Avivo centre. Tai buvo teroro ataka. Dauguma sužeistųjų tik lengvai nukentėjo", - premjero Benjamino Netanjahu atstovas Ofiras Gendelmanas paskelbė savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle "Twitter".

„Hamas“ atsakomybės už išpuolį kol kas neprisiėmė, bet paskelbė, kad sveikina sprogimą.

Per garsiakalbius pranešama, kad išpuolį įvykdė „Hamas“

Gazos mieste per garsiakalbius pranešta, kad išpuolį įvykdė nuo 2007 metų Gazą valdanti karinė palestiniečių grupuotė „Hamas“.

„Hamas“ atstovas spaudai Sami Abu Zuhri agentūrai „Reuters“ sakė: „Hamas“ laimina Tel Avive įvykdytą išpuolį ir vertina jį kaip natūralų atsaką į Izraelio žudynes... Gazoje“.

Pranešama, kad vietos radijui pranešant žinią apie šį išpuolį, nuaidėjo džiaugsmą saliutuojantys šūviai.

Tai įvyko aštuntąją Izraelio ir kovotojų susirėmimo Gazos ruože dieną. Iki šiol per šiuos susirėmimus žuvo 139 palestiniečiai ir penki izraeliečiai.

Sprogimas Tel Avive nugriaudėjo 500 metrų nuo Lietuvos ambasados

Sprogimas autobuse Tel Avive trečiadienį nugriaudėjo vos už pusės kilometro nuo Lietuvos ambasados, BNS patvirtino ambasadorius Izraelyje Darius Degutis, situaciją pavadinęs "gana dramatiška".

Pasak diplomatinės misijos vadovo, miesto centre po įvykio judėjimas apribotas, saugumo priemonių imasi ir pati ambasada.

D.Degučio teigimu, kol kas neaišku, kaip buvo sprogdinamas autobusas - ar veikė savižudis, ar buvo sprogdinama nuotoliniu būdu.

"Visa tai įvyko netoli ambasados, maždaug 500 metrų atstumu. Visas perimetras yra uždarytas, teigiama, kad teroristas ar keli teroristai gali būti netoliese, praktiškai visas centrinis Tel Avivas yra užblokuotas ir maksimaliai ribojamas žmonių judėjimas", - trečiadienį BNS telefonu sakė ambasadorius.

"Situacija iš tiesų gana dramatiška. Kiek yra mūsų galimybių, tokių saugumo priemonių imamės. Vengiama ir draudžiama žmonėms išeiti į gatves, vengiama būti žmonių susibūrimo vietose, važiuoti visuomeniniu transportu ir bereikalingai slampinėti, vaikštinėti ten, kur nereikia po miestą", - kalbėjo D.Degutis.

Sprogimas netoli karinės bazės

Sprogimas nugriaudėjo centrinėje Tel Avivo dalyje, netoli nuo svarbiausios karinės bazės „Kirija“. Anot turimų duomenų, susprogdintas keleivinis autobusas, važiavęs 142 maršrutu, skelbia „Ynet“.

Teisėsaugos atstovų teigimu, informacijos apie ruošiamą ataką nebuvo gauta, pažymi „Arutz Sheva“. Kadangi šiuo metu padėtis tarp Izraelio ir Gazos Ruožo yra paaštrėjusi, pareigūnai iš karto įtarė, kad tai yra teroristinis išpuolis.

Turimais duomenimis, autobuse buvo padėtas sprogstamasis įtaisas, pažymi newsru.com. Policija gavo iš liudininkų informacijos apie įtartiną asmenį, kuris įlipo į autobusą, paliko kažkokį daiktą ir pabėgo.

„Salone kažkas sprogo. Buvo sužeisti žmonės. Aš iššokau laukan“, - pasakojo vienas keleivis. Liudininkai tvirtina, jog žuvusiųjų pavyko išvengti tik todėl, kad autobuse nebuvo daug žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (520)