„Paskelbiau dekretą, draudžiantį bet kuriems Teksaso subjektams skelbti skiepijimosi prievoles, – tviteryje parašė gubernatorius. – Vakcina nuo COVID-19 yra saugi, veiksminga ir geriausia mūsų apsauga nuo viruso, tačiau ji visuomet turėtų būti savanoriška ir ne priverstinė.“

Apie tai skelbiama, kai demokratų partijai priklausantis prezidentas Joe Bidenas praėjusį mėnesį paskelbė, kad vyriausybė įveda privalomą federalinių darbuotojų ir įmonių, turinčių daugiau kaip 100 darbuotojų, skiepijimą.

Daugelis pagrindinių respublikonų valdžioje pavadino šią priemonę pertekline ir ataka prieš asmenines laisves.

G. Abbottas, kuris anksčiau buvo aršus kaukių prievolių priešininkas, rugpjūtį susirgo COVID-19. Gubernatorius yra visiškai paskiepytas.

Nors jo nusiteikimas prieš kaukes ir vakcinacijos prievoles sulaukė buvusio prezidento Donaldo Trumpo lojalistų palaikymo, gubernatorių aršiai kritikuoja Teksaso demokratai.

Buvęs demokratų partijos kandidatas į prezidentus ir buvęs Ostino miesto meras Julianas Castro rugpjūtį teigė, kad G. Abbottas „nuo pat pirmos dienos teikia pirmenybę respublikonų politikai, o ne visuomenės sveikatai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)