Kaltinimai nužudymu šioje byloje pareikšti keturiems asmenims: trims Rusijos piliečiams ir vienam ukrainiečiui.

Dėl naujojo koronaviruso protrūkio teismo salė buvo beveik tuščia.

Teismas atidėjo sprendimų priėmimą dėl prokurorų prašymų tęsti nagrinėjimą, kad vieno iš teisiamųjų advokatai turėtų daugiau laiko tam pasiruošti.

Tarp sprendimų, kuriuos paskelbė kovo 8 dieną bylos nagrinėjimą pradėjęs teismas, yra teismui pirmininkaujančio Hendriko Steenhuiso nurodymas prokurorams leisti žuvusiųjų šeimų nariams susipažinti su tam tikra per tyrimą surinkta medžiaga.

Po kiek trumpiau nei 45 minutes trukusio teismo posėdžio bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki birželio 8 dienos. Tuomet vieno iš kaltinamųjų advokatams bus leista pateikti savo prieštaravimus, vienas kurių yra abejonė dėl Nyderlandų teismų jurisdikcijos nagrinėti šią bylą.

Nė vienas iš kaltinamųjų teisme nedalyvauja, tačiau rusui Olegui Pulatovui teisme atstovauja jo gynybos advokatai.

Anksčiau šį mėnesį prasidėjus bylos nagrinėjimui teismo salė buvo sausakimša teisininkų, teisėjų, nukentėjusiųjų artimųjų ir žiniasklaidos atstovų. Tačiau pirmadienį teisėjai sėdėjo vienas nuo kito laikydamiesi vienos tuščios kėdės atstumo, buvo sumažintas dalyvaujančių prokurorų, teisininkų ir teismo darbuotojų skaičius, žuvusiųjų šeimų nariams dalyvauti teisme nebuvo leista.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą 2014 metų liepos 17-ąją skridęs lėktuvas buvo numuštas Rusijoje pagaminta raketa BUK, paleista iš promaskvietiškų separatistų kontroliuojamos Rytų Ukrainos teritorijos. Visi 298 lėktuvo keleiviai ir įgulos nariai žuvo. Rusija neigia kaip nors prisidėjusi prie šios katastrofos.