"Islamo Respublikos pozicija - visada remti žmones ir jų teisėtus reikalavimus", - pareiškė šalies URM oficialusis atstovas Raminas Mehmanparastas.

Drauge jis pažymėjo, kad "ankstesni ir dabartiniai įtakingiausių Vakarų šalių veiksmai, kuriais buvo siekiama užimti pavergtas šalis, tebekelia abejonių jų nuoširdžiais ketinimais".

"Šios šalys dažniausiai veikia su šūkiu remti liaudies reikalavimus, bet iš tikrųjų jos siekia savo interesų. Visų pirma - įsteigti karines bazes, tęsti savo kolonializmo ir viešpatavimo politiką naujomis formomis", - pareiškė Irano diplomatas, atsakydamas į prašymą pakomentuoti prasidėjusią karinę Libijos oro erdvės blokavimo operaciją.

Arabų Lyga: dėl Libijos reikia neskraidymo zonos, o ne bombų

Arabų Lyga sekmadienį sukritikavo Vakarų karinius smūgius Libijai, nors prieš savaitę ragino Jungtines Tautas (JT) virš šios naftos turtingos Šiaurės Afrikos valstybės paskelbti neskraidymo zoną.

"Tai, kas įvyko Libijoje, skiriasi nuo neskraidymo zonos įvedimo tikslo ir mes norime ... civilių gyventojų apsaugos, o ne kitų civilių gyventojų bombardavimo", - žurnalistams sakė Arabų Lygos generalinis sekretorius Amras Mussa.

Sekretorius, kurio komentarus perdavė Egipto valstybinė naujienų agentūra, taip pat sakė, jog ragina skubiai sušaukti Arabų Lygos susirinkimą situacijai arabų pasaulyje, ypač - Libijoje, aptarti.

Kovo 12 dieną Arabų Lyga paragino JT įvesti Libijai neskraidymo zoną ir sakė, kad Muamaro Gaddafio režimas, bandydamas nuslopinti sukilimą prieš lyderį, "prarado teisėtumą".

Per didžiausią Vakarų intervenciją arabų pasaulyje nuo JAV vadovaujamos invazijos į Iraką 2003 metais, šeštadienį iš JAV karo laivų ir vieno britų povandeninio laivo į taikinius Libijoje buvo paleista daugiau kaip 120 sparnuotųjų raketų "Tomahawk", pranešė JAV kariškiai.

Tuo tarpu prancūzų karo lėktuvai Libijoje surengė antskrydžius.