„Mūsų svarbiausios strateginės partnerės, Jungtinės Valstijos, pareiškė esančios pasiruošusios skirti lėšų mūsų aviacijos pajėgumams pagerinti“, – L. Izorija sakė per Aviacijos dienos renginį netoli Tbilisio esančioje vienoje oro pajėgų bazėje.

Jis pridūrė, kad šią savaitę aptars šį klausimą su Pentagono vadovu Jamesu Mattisui, kai jie susitiks Briuselyje, Aljanso gynybos ministrų susitikimo kularuose.

Gruzijos premjeras Mamuka Bachtadzė savo ruožtu sakė, kad padedant Jungtinėms Valstijoms pradėta atnaujinti ir modernizuoti šalies karinių oro pajėgų sraigtasparnius. Pasak jo, šis procesas sukurs pagrindą pasenusius orlaivius palaipsniui pakeisti šiuolaikiškais.

„Gruzija turės sraigtasparnių, pasižyminčių dideliais pajėgumais, galėsiančių veiksmingai vykdyti ne vien Gynybos ministerijos uždaviniu, bet ir prireikus dalyvauti gelbėjimo ir gaisrų gesinimo operacijose“, – pabrėžė premjeras.

Per Aviacijos dienos minėjimą Gruzijos gynybos ministerija minėtoje oro pajėgų bazėje taip pat pademonstravo iš Prancūzijos įsigytas oro erdvės gynybos priemones.

„Nuo šiol Gruzijos oro erdvė bus geriau apsaugota ir veiksmingai kontroliuojama“, – sakę M. Bachtadzė.

Gynybos ministerija nurodė, kad šios sistemos buvo įsigytos iš bendrovių „Thales“ ir MBDA. Į šalį jos buvo atgabentos rugsėjį.

Premjeras pareiškė, kad pagrindinis Gruzijos tikslas – vystyti dideliais koviniais pajėgumais pasižyminčias ginkluotąsias pajėgas, kad jos atitiktų NATO standartus.