„Rafaelis Grossi susitiks su Islamo Respublikos viceprezidentu ir Irano atominės energijos organizacijos vadovu Mohammadu Eslami", – naujienų agentūrą AFP šeštadienį informavo TATENA.

Irano prezidentas Ebrahimas Raisi trečiadienį pareiškė, kad jo šalis „skaidriai“ informuoja apie savo branduolinę veiklą, Jungtinių Tautų atominės energetikos priežiūros tarnybai pažėrus kritikos Teheranui.

Antradienį TATENA pareiškė, kad jos vykdomai Irano branduolinių objektų stebėsenai buvo „rimtai pakenkta“, Teheranui nuo vasario įšaldžius dalį patikrinimų.

Vienoje tebestringa diplomatų pastangos išsaugoti 2015 metų susitarimą, kuriuo pasaulio galybės sušvelnino tarptautines sankcijas Iranui mainais į šalies branduolinės programos apribojimus.

Bendruoju visapusišku veiksmų planu (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA) vadinama sutartis pakibo ant plauko, kai 2018-aisiais iš jo vienašališkai pasitraukė tuometinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir Vašingtonas grąžino sankcijas šiitiškai respublikai.

Reaguodamas Teheranas palaipsniui liovėsi vykdyti kai kuriuos savo įsipareigojimus pagal JCPOA.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)