Paaiškėjo, kad „Burisma Holdings“, kuri siejama su nuverstojo Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus aplinka, dirba ir buvęs Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis.

Baltieji rūmai tvirtina interesų konflikto čia neįžvelgiantys.

J. Bideno atstovė Kendra Barkoff „Business Insider“ atsiųstame komentare tikino, kad viceprezidentas niekaip nesusijęs su naujomis sūnaus pareigomis.

„Hunteris Bidenas yra privatus asmuo ir teisininkas. J. Bidenas neremia šios kompanijos ir nėra su ja susijęs“, – rašė K. Barkoff.

Kadenciją baigęs Lenkijos prezidentas A. Kwasniewskis dienraščiui „Gazeta Wyborcza“ patvirtino dalyvaujantis „Burisma Holdings“ valdyme. Politikas, kartu su Valdu Adamkumi gynęs Oranžinę revoliuciją, tikino nematantis nieko bloga savo sąsajose su V. Janukovyčiaus aplinka.

„Aš esu buvęs politikas, turintis žinias, patirtį. Ir jeigu kas nors, o tai yra rimti žmonės, yra tuo suinteresuotas – nematau priežasčių nesidalinti šia patirtimi ar žiniomis. Ir jeigu yra pinigai, kuriuos galiu uždirbti, taip pat nematau tame jokios problemos“, – teigė A. Kwasniewskis.

Politikas tikina „Burisma Holdings“ dirbantis ne kaip tiesioginės verslo veiklos žinovas, o kaip politinis konsultantas. Esą jo darbas – politinės aplinkos prognozės.

Kiek kadenciją baigęs Lenkijos prezidentas uždirba „Burisma Holdings“, jis neatskleidžia. „Tai komercinė paslaptis“, - „Gazeta Wyborcza“ cituoja A. Kwasniewskį.