„Generalinio štabo vadas ir gynybos ministras duoda įsakymus sukarintai grupuotei „Vagner“ ne tik neduoti amunicijos, bet ir neremti jos oro transportu“, – teigė J. Prigožinas „Telegram“ kanale paskelbtame garso įraše.


Rusijos kariuomenė atmetė samdinių grupuotės „Vagner“ kaltinimus, kad ši nėra pakankamai aprūpinama amunicija. „Visi reikalavimai dėl amunicijos puolamiesiems daliniams įgyvendinami kiek įmanoma greitai“, – pareiškė Gynybos ministerija Maskvoje. Pranešimai, kad yra aprūpinimo problemų esą „visiškai neteisingi“.

Rusijos gynybos ministerija ne tik atmetė kaltinimus, bet ir paviešino šaudmenų, kurie buvo pristatyti „Vagner“ samdiniams, sąrašą. Kartu ji gyrė rusų „savanorių drąsą“ kovoje ir kritikavo mėginimus skaldyti. Tai esą „kontraproduktyvu ir tik naudinga priešui“.

J. Prigožinas praėjusiomis savaitėmis kelis kartus kritikavo Rusijos kariuomenės vadovybę. Tačiau tiesioginis generalinio štabo vado Valerijaus Gerasimovo ir gynybos ministro Sergejaus Šoigu užsipuolimas yra naujas eskalacijos lygmuo. Praėjusią savaitę „Vagner“ vadovas dėl lėtos pažangos kovoje dėl Bachmuto miesto Rytų Ukrainoje apkaltino Rusijos „monstrišką karinę biurokratiją“.

Samdinių grupuotė „Vagner“ kelis mėnesius vykdo Bachmto puolimą ir patiria didelių nuostolių. J. Prigožinas praeityje kaltino Rusijos kariuomenę norint pavogti iš „Vagner“ jos pergales.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)