Antradienį vienas civilinės gynybos šaltinis sakė, kad dauguma žuvusiųjų yra amerikiečiai. Nelaimė įvyko turistus iš JAV kruizinių laivų į vieną senovės majų archeologinę vietovę vežusiam autobusui nuvažiavus nuo kelio.

„Mes reiškiame nuoširdžią užuojautą visiems, kuriuos palietė ši tragedija“, – pareiškė Valstybės departamento atstovė Heather Nauert.

„Palaikome ryšį su vietos valdžios pareigūnais ir toliau stebėsime padėtį. Įvykio vietoje ir vietos ligoninėse yra mūsų darbuotojų, kurie padės aukoms ir jų artimiesiems“, – nurodė ji.

Avarija įvyko antradienį viename greitkelyje Kintana Roo valstijoje, esančioje Jukatano pusiasalio rytiniame pakraštyje ir garsėjančioje Karibų jūros kurortu Kankūnu.

Tarp 12 žuvusiųjų ir 18 sužeistųjų yra „Jungtinių Valstijų, Švedijos ir Brazilijos piliečių“, sakoma oficialiame pranešime.

Autobusu važiavo 31 keleivis. Avarija įvyko tiesioje kelio atkarpoje, kurioje buvo mažai automobilių. Avarijos priežastis kol kas nėra žinoma.

Vienas civilinės gynybos šaltinis sakė AFP, kad dauguma žuvusiųjų – Amerikos piliečiai, o tarp sužeistųjų yra aštuoni amerikiečiai, trys brazilai ir du švedai.

Autobusas važiavo į kurortinį miestelį Mahahualį, kuriame yra žymių archeologinių paminklų.

Meksikos valstija Kintana Roo priima daugiausiai svečių iš užsienio. Dauguma jų atvyksta pamatyti Kankūno paplūdimių ir įspūdingų senovės majų laikų griuvėsių.