"Talino oro uostas 12 val. 10 min. (vietos ir Lietuvos laiku) gavo pranešimą apie gresiantį sprogimą. Šiuo metu tikrinami reisai ir evakuojami žmonės", - BNS sakė policijos atstovas Seiko Kuikas.

Jis nurodė, kad žmonės buvo evakuoti iš oro uosto viešųjų vietų, o saugumo patikrą praėję keleiviai tebėra terminale, bet svarstoma, ar jie taip pat turi būti evakuoti.

Pasak S. Kuiko, įvykio vietoje dirba policija ir sprogmenų ekspertai.

Atskridusių lainerių keleiviams nurodyta likti savo lėktuvuose; sustabdyti lėktuvų skrydžiai iš oro uosto.

Toks incidentas – jau ne pirmasis Talino oro uoste šiais metais. Liepos pabaigoje oro uosto keleiviai buvo evakuoti, kai nežinomas asmuo paskambino ir pranešė apie neva gresiantį sprogimą.

Tąsyk jokių sprogmenų nebuvo rasta, o skambinęs asmuo, kuris tvirtino esąs džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) narys, iki šiol nesurastas.

Talino oro uostas jau atnaujino darbą po klaidinančio grasinimo, kad bus susprogdinta bomba, privertusio evakuoti keleivius ir darbuotojus, pranešė pareigūnai.

Tuo tarpu Talino Šiaurės apygardos prokuratūra nurodė, kad tyrėjai sugebėjo nustatyti, jog oro uostui veikiausiai grasino vienas laisvės atėmimo įstaigoje bausme atliekantis vyras.

Pasak policijos atstovo Seiko Kuiko, po grasinimo, gauto po vidurdienio vietos (ir Lietuvos) laiku atlikus patikrinimą nebuvo rasta nieko įtartina, todėl oro uostas 14 val. 30 min. vėl pradėjo dirbti įprastu režimu.

Paskelbus pavojų, žmonės buvo evakuoti iš oro uosto pastato, o nusileidusių lėktuvų keleiviai nebuvo išleidžiami. Taip pat buvo sustabdyti išvykstantys reisai.

Nuo 14 val. žmones vėl pradėta leisti į terminalą, nes „sprogmenų ekspertų grupė nerado nieko pavojinga“, sakė S. Kuikas.