Trečiadienį rugsėjo 11-osios minėjimo ceremonijos metu D. Trumpas pasigyrė, kad JAV priešui „smogė stipriau, nei jiems buvo smogta kada nors anksčiau – taip esą bus ir toliau“. Šią frazę prezidentas išsakė praėjus vos kelioms dienoms po JAV–Talibano derybų griūties.

„D. Trumpas turėtų elgtis atsargiai, – tviterio paskyroje rašė Talibano atstovas Zabihullahas Mujahidas. – Jis dar patirs su kokia tauta turi reikalų. Jo patarėjai turi priversti jį suvokti – jie D. Trumpui privalo pristatyti Imperijų kapines – Afganistaną“.

Iki šio savaitgalio iš JAV–Talibano susitarimo tikėtasi nemažai. Pagal jį JAV planavusi sumažinti karių skaičių Afganistane, jei Talibanas pateiktų saugumo garantijų ir pažadėtų neleisti ekstremistų grupuotėms veikti Afganistane. Tačiau šeštadienį D. Trumpas tviterio paskyroje atskleidė atšaukęs specialų susitikimą su Talibano atstovais, o vėliau pareiškė, kad derybos su kovotojais apskritai yra „mirusios“.

Talibano grasinimas tviterio paskyroje paskelbtas praėjus vos kelioms valandoms po grupuotės surengtos mirtininko atakos Afganistane, Kabule, kurios metu žuvo mažiausiai 4 žmonės. Pastaruoju metu Talibano išpuolių Kabule smarkiai padaugėjo.