„Pamaniau, kad turiu pamėginti juos parblokšti (automobiliu), – pasakojo vyras stočiai LBC. – Staigiai apsukau automobilį ir jau lėkiau vieno iš (užpuolikų) link, bet šis spėjo atšokti į šalį. Tada pamačiau link jų bėgančius tris policininkus. Rankose jie turėjo lazdas.“

„Apsukau savo automobilį, jau ketinau taranuoti vieną iš jų, tačiau jis staigiai pasitraukė į šoną ir prie jo atskubėjo trys policijos pareigūnai su ištrauktomis policininkų lazdomis“, – sakė vyriškis.

„Visiems šaukiau nešdintis iš teritorijos, nesiartinti, bėgti šalin. Mačiau kokių kelių šimtų žmonių minią.“

„(Furgonas) pasuko ir ėmė važiuoti link Sadarko katedros vedančiu keliu, tada trenkėsi maždaug toje vietoje, kurioje yra laiptai. Tiesiog įsirėžė tarp lempos stulpo ir laiptų – bloškėsi į ten buvusius žmones.“

„(Užpuolikai) iššoko iš furgono ir ėmė badyti kelyje pasitaikiusius žmones. Žmonės pasileido kas sau, kilo sąmyšis.“

Jamesas Yatesas buvo Sadarko gatvėje esančioje alinėje „Katzenjammers“, kai įėjo policija ir visiems viduje buvusiems lankytojams liepė gultis ant grindų. „Vienas vyras pasakė, kad jam perrėžtas veidas“, – „BBC News“ pasakojo J. Yatesas.

„Žaizda nebuvo labai pavojinga, bet tas vyras buvo atėjęs iš gatvės, vadinasi, lauke, visiškai netoli, įvykdytas išpuolis“, – pasakojo J. Yatesas tuometinius savo samprotavimus.

Anot jo, incidentas nutiko maždaug 23.00 val. vietos laiku (pirmą valandą nakties Lietuvos laiku). Alinės lankytojai maždaug pusvalandį buvo priversti gulėti ant grindų.

Dar vienas liudininkas, Alexas Shellumas, sėdėjo netoli Londono tilto esančiame bare „Mudlark“. Jis pasakojo kaip maždaug 22.00 val. vietos laiku (vidurnaktį Lietuvos laiku) į vidų įsvirduliavo nė dvidešimties neturinti mergina. „Iš jos kaklo ir burnos intensyviai plūdo kraujas, – „BBC News“ sakė A. Shellumas. – Aš ir kartu buvę draugai pamanėme, kad jai perrėžta gerklė. Žmonės ėmė rūpintis, kad jai būtų suteikta pagalba.“

Tada, pasak A. Shellumo, baras buvo uždarytas, o ginkluotas policininkas nurodė kuo greičiau sprukti.

„Žvilgtelėjęs kairėn dar spėjau pastebėti, kaip greitosios pagalbos darbuotojai gaivino kitą žmogų“, – sakė A. Shellumas.