Per kelias pastarąsias dienas regione buvo užfiksuota jau ištisa virtinė seisminių smūgių. Naujausias žemės drebėjimas įvyko 23 val. 50 min. vietos (17 val. 50 min. Lietuvos) laiku. Jo epicentras buvo maždaug už 21 km į šiaurės rytus nuo rytinio Hualiano uostamiesčio, o židinys – apie 10,6 km gylyje, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Centrinė naujienų agentūra nurodė, kad Hualiane susmuko viešbučio „Marshal“ pirmasis aukštas ir rūsys. Tikėtina, kad pastate tebėra įstrigusių žmonių.

Agentūra taip pat paskelbė nuotraukų, kuriose matyti keliose vietose suskeldėję keliai.

Hualiano ugniagesių departamentas paskelbė, kad iš šio viešbučio ir vieno gyvenamojo namo išgelbėti 28 žmonės.

Taivano žiniasklaida pranešė, kad kitas viešbutis, „Beautiful Life Hotel“, yra pakrypęs.

Nacionalinė ugniagesių tarnyba informavo, kad sugriuvo arba buvo apgadinti mažiausiai keturi daugiaaukščiai pastatai.

Taivano prezidentė Tsai Ing-wen pabrėžė, kad gelbėtojai iš visos salos ruošiasi dalyvauti operacijoje nelaimės zonoje.

„Po šios stichinės nelaimės imsimės teikti pagalbą didžiausia sparta“, – sakoma jos „Facebook“ paskyroje paskelbtoje žinutėje.

Vienoje „Facebook“ tiesioginėje transliacijoje matėsi prie aptemusio viešbučio „Marshal“ susirinkę gelbėtojai ir keltuvas, keliantis juos į pasvirusio pastato aukštesnius aukštus.

Laikraščio „Apple Daily“ paskelbtose nuotraukose matyti vyras, besišaukiantis pagalbos per kito pastato langą ir laidai, nukarę nuo subyrėjusių vietos ligoninės lubų.

Vienas „Facebook“ vartotojas iš Hualiano pasakojo apie aplink matomą žalą.

„Žemės drebėjimas labai smarkus... Sienose atsirado įtrūkimų, judėjo net šaldytuvas“, – sakė jis.

Sekmadienį penki seisminiai smūgiai, kurių hipocentrai irgi buvo negiliai, buvo užfiksuoti dviejų valandų laikotarpiu apytikriai toje pačioje vietoje prie Taivano rytinės pakrantės.

Netoli Taivano susiduria dvi tektoninės plokštės, tad salą neretai supurto žemės drebėjimai.

Pastaraisiais dešimtmečiais smarkiausias iš jų įvyko 1999 metų rugsėjį – tąsyk 7,6 balo smūgiai pareikalavo apie 2,4 tūkst. žmonių gyvybių.