Planuojama taip pataisyti salos nacionalinio saugumo įstatymą, kad ekonominis šnipinėjimas būtų laikomas nusikaltimu, už kurį galėtų būti skiriama nuo 5 iki 12 metų kalėjimo bausmė.

Ja siekiama apsaugoti „svarbiausių technologijų verslo paslaptis“ nuo Kinijos ar kitų „priešiškų išorės jėgų“ vykdomų vagysčių, pranešė Teisingumo ministerija.

Žemyno reikalų taryba (MAC), aukščiausia Taivano politiką Kinijos atžvilgiu formuojanti institucija, pranešė taip pat ketinanti peržiūrėti įstatymą, kuris padėtų užkirsti kelią žemyninės Kinijos bendrovėms išvilioti geriausius salos talentus.

„Taip siekiama užkirsti kelią geriausių mūsų aukštųjų technologijų ir puslaidininkių srities darbuotojų bei technologijų nutekėjimui, taip pat Kinijos investuotojų mėginimams išvengti kontrolės ir nelegaliai investuoti į Taivaną“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė MAC atstovas Chiu Chui-chengas.

Taivano mikroschemų gamyklos gamina pažangiausias ir mažiausias pasaulyje mikroschemas, o vietinės bendrovės „Taiwan Semiconductor Manufacturing Co“ (TSMC) ir „Foxconn“ yra svarbiausios „Apple“ tiekėjos.

Tuo tarpu žemyninė Kinija kenčia dėl didelio pažangių mikroschemų trūkumo dėl JAV įvestų prekybos draudimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją