Į galvą nušautos aukos buvo rastos netoli vieno namo, esančio Jalos provincijos Banang Satos rajone.

„Manome, kad susišaudymo priežastis buvo ginčas dėl nelegalaus verslo“, – naujienų agentūrai AFP sakė pulkininkas leitenantas Akepong Waedang, bet daugiau detalių nepateikė.

Pasak jo, dvi aukos gyveno minėtame pastate, o dar trys nužudytieji buvo jų kaimynai.

Rusenantis konfliktas valstybės pietinėse provincijose nuo 2004-ųjų pareikalavo apie 7 tūkst. žmonių gyvybių, sukilėliams kovojant už šio išskirtine kultūra pasižyminčio regiono didesnę autonomiją nuo Bankoko.

Šis ginklais užtvindytas regionas, kur gyvena daug etninių malajų, taip pat yra neteisėtos prekybos tranzito zona; jame taip pat prieglobstį randa kovotojai ir nusikalstamos grupuotės.

Per pastaruosius metus smurto aukomis dažniausiai tapdavo civiliai gyventojai.

Pavyzdžiui, vėlai ketvirtadienį buvo nužudyti vienos musulmonų šeimos keturi nariai, ieškoję aukso Narativato provincijoje.

Be to, penktadienio vakarą nežinomi užpuolikai Jalos provincijoje pašovė vienos islamo organizacijos viceprezidentą, kai šis išėjo pasimelsti. Praėjus dviems dienoms vyras mirė nuo patirtų žaizdų.

Kol kas nebuvo suimta jokių įtariamųjų.

Nors išpuolių neretai dažnėja Ramadano metu, tokios atakos dažniausiai nukreiptos prieš Tailando saugumo pajėgas. Šventasis pasninko mėnuo šalyje prasideda gegužės 17-ąją ir baigiasi vėliau šią savaitę.

Anot konfliktą regione stebinčios organizacijos „Deep South Watch“, gegužę užfiksuota 110 smurto protrūkių, o balandį – 36.