Tūkstančiai šalininkų, kuriuos skaičiumi pranoko saugumo pajėgos, laukė galimybės pamatyti pirmąją Tailando premjerę moterį, tačiau ji nepasirodė. Dėl to kilo karštligiški spėliojimai, kad ji galėjo išvykti gyventi į užsienį, kaip ir jos brolis milijardierius Thaksinas.

„Jos advokatas sakė, kad ji serga ir prašo atidėti sprendimą ... Teismas netiki, kad ji serga ... ir nusprendė išduoti arešto orderį“, nes baiminasi, kad ji gali pabėgti iš šalies, sakė pirmininkaujantis teisėjas, kuris sprendimo paskelbimą atidėjo iki rugsėjo 27 dienos.

Yingluck vyriausybė buvo nušalinta per 2014 metų karinį perversmą.

Jeigu ekspremjerė bus nuteista dėl aplaidumo, susijusio su svarbia ryžių subsidijavimo politika, jai grės kalėjimas iki 10 metų ir draudimas visam gyvenimui dalyvauti politikoje.

Yingluck brolis Thaksinas Shinawatra, kuris taip pat yra dirbęs premjero poste, 2008 metais pabėgo iš Tailando prieš tai, kai buvo nuteistas dvejus metus kalėti dėl kyšininkavimo.

Nuo to laiko jis taip ir negrįžo, jo tailandietiškas pasas buvo panaikintas. Jis turi namus Dubajuje, Londone, Honkonge ir Singapūre, ir manoma, kad keliaudamas naudojasi Juodkalnijos pasu.

Tailandas yra smarkiai susiskaldęs į Shinawatrų ir jų politinės bazės, kurią sudaro daugiausia neturtingi kaimų gyventojai, stovyklą ir rojalistų bei armijos elitą, kuris nekenčia Shinawatrų klano ir atsisako užleisti valdžią demokratinėms vyriausybėms.

50 metų Yingluck nuteisimas būtų smūgis į paširdžius Shinawatrų politinei dinastijai, kuri nepaisant dviejų perversmų, kruvinų protestų, bylų lavinos ir turto konfiskavimų daugiau kaip dešimtmetį išsilaikė Tailando politikos arenoje.