„Kad šalis greitai grįžtų į normalias vėžes, Nacionalinis taikos palaikymo komitetas, kurį sudaro armija, Tailando ginkluotosios pajėgos, Karališkosios oro pajėgos ir policija, turi perimti valdžią nuo gegužės 22-osios 16 val. 30 min.“, - sakė generolas Prayutas Chan-O-Cha.

Tailando kariškiai nurodė nutraukti visų radijo ir televizijos programų transliavimą

Tailando kariškiai ketvirtadienį nurodė visoms šalies televizijoms ir radijui nutraukti programose numtatytą transliaciją ir skelbti tik kariuomenės pranešimus.

Šiuo sprendimu siekiama užtikrinti, kad žmonėms būtų skelbiama „tiksli informacija“, nurodė kariuomenės atstovas per televiziją paskelbtame pranešime.

Tailando kariškiai stabdo konstitucijos galiojimą

Tailando ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Prayutas Chan-O-Cha vadovaus karinei tarybai, kuri dabar valdo šalį, pareiškė vienas jo atstovų spaudai ketvirtadienį po kariškių surengto vyriausybės perversmo, kuriuo esą siekta nutraukti politinę sumaištį šalyje.

Per televiziją Winthai Suvaree sakė, kad suspenduojama konstitucija, bet Senatas ir visi teismai tebeveikia.

„Siekiant sklandžiai valdyti šalį, (pučo vadai) suspenduoja 2007 medų konstituciją, išskyrus skyrių apie monarchiją“, – sakoma per televiziją paskelbtame pareiškime.

Tailando armija taip pat nurodė Bankoko gatvėse susirinkusiems priešiškų politinių grupuočių protestuotojams skirstytis ir pažadėjo, kad kariuomenė juos aprūpins reikiamu transportu, paskelbė per televiziją Winthai Suvaree.

Tailando laikinajam ministrui pirmininkui Niwattumrongui Boonsongphaisanui ir jo ministrams nurodyta raportuoti kariškių štabui, įsikūrusiam šiauriau Bankoko.

Pasak Winthai Suvaree, toks kariškių įsakymas paskelbtas praėjus kelioms valandoms nuo perversmo.

Kaip pranešė „Reuters“ korespondentas, vyriausybę palaikantys „raudonmarškiniai“ beveik apleido savo stovyklą vakariniame Bankoko priemiestyje. Jiems priešiški antivyriausybiniai protestuotojai neketina trauktis iš savo stovyklos Bankoko centre, sakė kitas korespondentas.