Tailande jau užfiksuota 14 užsikrėtimo atvejų, ši šalis atsidūrė antroje vietoje pagal užsikrėtusiųjų skaičių, neskaitant pačios Kinijos, kur virusas jau nusinešė 170 žmonių gyvybes.

Tailando skaitmeninės ekonomikos ministras Buddhipongse'as Punnakantas AFP žurnalistams sakė, kad vyrui ir moteriai pareikšti kaltinimai dėl kompiuterinių nusikaltimų akto pažeidimų. Už tokius pažeidimus gresia iki penkerių metų kalėjimo. Abu įtariamieji apie SARS tipo virusą parašė atskiras žinutes socialinių tinklų paskyrose.

Viena iš jų buvo klaidinamas vaizdo įrašas, kitoje žinutėje buvo pateikiama melaginga informacija apie tariamą užsikrėtimo atvejį pajūrio mieste.

„Jie jau prisipažino sukūrę melagingas naujienas“, – sakė P. Buddhipongse'as ir informavo, kad tyrimai vykdomi dėl dar keleto įtariamųjų.

„Gerai pagalvokite (prieš rašydami žinutes) ir tikrinkite šaltinius, iš kurių ateina naujienos“, – sakė jis.

Internete pateikiama daug klaidingos informacijos apie virusą, pradedant neteisingais žuvusiųjų ir užsikrėtusiųjų skaičiais, baigiant netikrais gydymo metodais ir net prietarais apie Kinijos gyventojus.

Tailandas sulaukė daug kritikos dėl per lėtos reakcijos į naują sveikatos krizę. Vis dėlto šalis ėmėsi stebėti internetu plintančią informaciją, kad išvengtų panikos. Tuo rūpinasi pernai Bankoke įsteigtas prieš melagingas naujienas nukreiptas centras.

Žmogaus teisių grupė centrą kritikavo dėl to, kad šis riboja saviraiškos laisvę. Tačiau Tailando valdžia skelbė, kad tikrinimas reikalingas išvengti klaidingos informacijos politiniais ir sveikatos klausimais plitimo.