Spalvingais ornamentais išpaišyti gyvūnai taškėsi senovinių šventyklų liekanomis garsėjančios ir daug turistų pritraukiančios Ajatujos gatvėse.

Vandens šautuvais ir vandens kibirais ginkluoti tailandiečiai bei turistai taip pat liejo vandenį ant dramblių, kuriuos vadeliojo jiems ant nugarų sėdintys mahautai.

„Šiandien mūsų vaikai (drambliai) linksminasi, o į Ajatują atvykę užsieniečiai džiaugiasi galėdami perimti tajų tradiciją“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas kasmetinės šventės organizatorių Tawanas Sudso.

Budistų Naujųjų metų šventė oficialiai prasideda balandžio 13 dieną ir trunka tris dienas.

Tradiciškai Songkranu vadinamos šventės metu reiškiama pagarba senoliams ir šlakstomas vanduo ant Budos statulų vietos šventyklose. Manoma, kad šis ritualas išvalo karmą.

Tačiau ši šventė taip pat garsėja vienu didžiausių pasaulyje vandens mūšių, kurio dalyviai – vietiniai ir turistai – triukšmingai linksminasi gatvėse ir dauguma darbų šalyje sustoja.

Policija tiksi, kad vėliau šią savaitę į vandens mūšį viename Bankoko rajone susirinks maždaug 60 tūkst. lėbautojų.

2014 metais į valdžią atėjusi karinė chunta mėgino pažaboti linksmybes, įvesdama draudimą vilkėti pernelyg kūną apnuoginančius drabužius ir apribodama alkoholio pardavimą.

Panašios, bet mažesnės, šventės vyksta ir kaimyninėse budistų gyvenamose valstybėse, tokiose kaip Mianmaras ar Laosas.