Miesto valdžia iš didžiausio pavojaus zonoje atsidūrusių rajonų perkėlė mažiausiai 28 tūkst. žmonių, ruošdamasi audrai, kurį sausumą turėtų pasiekti pirmadienio vakarą, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

Pirmadienio popietę prie Šanchajaus krantų artėjantis taifūnas jo centre kėlė aštuonių metrų aukščio bangas, pranešė Kinijos nacionalinis jūrų aplinkos prognozių centras.

Pirmadienio popietę dėl stichijos buvo atšaukta dauguma skrydžių iš Šanchajaus Pudongo ir Hongčiao oro uostų, rodo skrydžių stebėjimo svetainės flightradar24.com pateikti duomenys. Šanchajuje lankytojams iki antradienio uždarytas ir Disneilendas.

Praėjusią savaitę tarp Guamo ir Filipinų susiformavęs „Chanthu“ nuo atogrąžų depresijos greitai sustiprėjo iki taifūno. Jo nešamas vėjas siekė iki 257 km per valandą.

Savaitgalį audra susilpnėjo, tačiau Šanchajaus pareigūnai pirmadienį paliko galioti oranžinį – antrą aukščiausią – pavojaus lygį ir paragino vietos gyventojus „nutraukti veiklą lauke ir didelius susibūrimus“.

CCTV reportaže parodyta, kaip sekmadienio vakarą neperšlampamais apsiaustais apsigaubę darbuotojai eina nuo durų prie durų, kad perspėtų gyventojus apie artėjančią audrą.

Dėl artėjančios audros sustabdyti metropoliteno traukiniai, miesto valdžia nurodė visiems pradinių ir vidurinių mokyklų moksleiviams nuo pirmadienio popietės iki antradienio likti namuose.

Sekmadienį audra judėjo palei rytinę Taivano pakrantę, tačiau sausumos nepasiekė. Dėl taifūno buvo atšaukti keltai, uždarytos viešosios vietos.

Mokslininkai jau seniai perspėja, kad dėl žmogaus sukeltų klimato pokyčių taifūnai darosi galingesni, greičiau stiprėja.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją