Audra, kurios vėjo greitis siekė 180 kilometrų per valanda, pasiekė sausumą apie 8 val. 30 min. vietos (2 val. 30 min. Lietuvos) laiku ties Makuradzakio miesto Kiušiū saloje, nurodė meteorologijos agentūra.

Prognozuojama, kad taifūnas slinks į šiaurės rytus virš Japonijos apie 30 kilometrų per valandą greičiu, pridūrė agentūra. Kanto regioną, kuriam priklauso Tokijas, audra gali pasiekti pirmadienio vakarą arba antradienį paryčiais.

Televizijos reportažuose matėsi Makuradzakyje vėjo nuplėšti namų stogai ir sugriautos sienos, taip pat pakrantėje dūžtančios didžiulės bangos.

Nacionalinis transliuotojas NHK pranešė, kad iki šiol per incidentus, susijusius su stichijos siautėjimu, buvo sužeisti 45 žmonės. Tarp jų buvo 23 nukentėjusieji praeitą savaitgalį, kai audra slinko pro pietines Okinavos salas.

Vietos pareigūnai paragino evakuotis daugiau negu 440 tūkst. žmonių, daugiausiai pietvakarių Japonijoje.

Šidzuokos prefektūroje centrinėje šalies dalyje trys Kinijos piliečiai sekmadienio popietę buvo nublokšti į vandenyną taifūno sukeltų didelių bangų, kai jie žvejojo pakrantėje, pranešė vietos policijos atstovas.

„Du iš jų buvo saugiai išgelbėti, bet dar vienas – 26 metų – tebėra dingęs“, – sakė atstovas.

Meteorologijos agentūra perspėjo apie gresiančias žemės nuošliaužas, potvynius, aukštas bangas ir smarkias liūtis didelėje salyno dalyje. Dėl gana drėgnos vasaros Japonijoje jau nuslinko daug žemės nuošliaužų, o Hirošimos mieste jos nusinešė per 70 žmonių gyvybių.

Taifūnas taip pat paralyžiavo susisiekimą, sutrikdydamas kelionių planus tūkstančiams žmonių visoje šalyje, baigiantis trijų dienų nacionalinei sveikatos ir sporto šventei.

Japonijos oro bendrovės atšaukė bent 372 skrydžius, o geležinkelių bendrovė „West Japan Railway“ paskelbė planuojanti vėliau pirmadienį sustabdyti visus vietinius reisus Kansajaus regione vakarinėje šalies dalyje.

Šis taifūnas atslinko praėjus savaitei po kitos smarkios atogrąžų audros, dėl kurios Japonijoje žuvo arba dingo 11 žmonių.