„Preliminariais duomenimis, užmegztas ryšys su sraigtasparnio įgula. Pagal pirminę informaciją, alpinistai – Rusijos piliečiai – yra gyvi“, – naujienų agentūrai „Interfax“ telefonu sakė gelbėtojų sraigtasparnių grupės Lachšo oro uoste atstovas.

Į nelaimės vietą sraigtasparniu išskrido gelbėtojai.

Pirminiais duomenimis, sraigtasparnis Mi-8 kietą nusileidimą sekmadienį 16 val. 30 min. vietos (14 val. 30 min. Lietuvos) laiku atliko esant nepalankioms meteorologinėms sąlygoms. Taip pat tikrinama prielaidą, kad įvyko orlaivio techninis gedimas.

Kaip pranešama, tarp 13 juo skridusių alpinistų ir trijų įgulos narių esama sužeistųjų, tačiau ši informacija tikslinama.

Nepaprastųjų situacijų komitetas nurodė, kad Tadžikistano prezidentas Emomalis Rachmonas asmeniškai prižiūri alpinistų gelbėjimo operaciją.

Ismailo Samani viršukalnė yra Pamyro kalnuose, rytų Tadžikistane, Kalnų Badachšane, Petro Pirmojo ir Mokslų Akademijos kalnagūbrių sandūroje. Tai aukščiausia Tadžikijos ir Pamyro viršūnė, jos aukštis – 7 495 metrai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)