„Baigėsi ultimatumo reikalavimų vykdymo laikas. Šiandien prasideda Visuotinis Streikas – kitas baltarusių žingsnis į laisvę, prievartos pabaigą ir naujus rinkimus.

Baltarusiai žino: spalio 26-ąją pagrindinė užduotis – parodyti, kad niekas nedirbs režimui. Valstybinių gamyklų ir įmonių darbuotojai, transporto darbuotojai ir šachtininkai, dėstytojai ir studentai nuo ankstaus ryto pradėjo streikuoti.

Tikiu, kad privatūs verslininkai, religinės bendruomenės, kultūros ir sporto veikėjai, IT srities darbuotojai palaikys streikuojančius ir vieną dieną sustabdys savo darbus. Juk valstybės įmonių streikas – ekonominio spaudimo variklis. O privačių kompanijų streikas – solidarumo kiekvienam ženklas, tai – ne mažiau svarbu. Žmonėms, kurie ryžosi streikuoti, reikia pamatyti, kad jie su savo sprendimu – ne vieni. Palaikykite įmonių MAZ, „GrodnoAzot“, MTZ, MZKT, „Naftan“, „Belaruskalij“ ir kitų gamyklų darbuotojus. Juk šiandien jie rizikuoja asmenine laisve, kad mes iškovotume laisvę savo šaliai“, – savo „Telegram“ kanale rašo S. Cichanouskaja.

Baltarusijos „Telegram“ kanalai ir žiniasklaida pranešė, jog virtinėje stambių Baltarusijos įmonių vyksta streiką pradėti pasirengusių darbuotojų susirinkimai.

Anksčiau šį mėnesį Baltarusijos opozicijos lyderė S. Cichanouskaja nustatė Baltarusijos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai dviejų savaičių terminą atsistatydinti, nutraukti smurtą ir paleisti politinius kalinius. Priešingu atveju, perspėjo ji, nuo pirmadienio bus rengiamas visuotinis streikas.

Baltarusijoje jau trečią mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.