Tyrimo metu nustatyta, jog 2012 metais savo kūną pardavinėjo 2,1 proc. 16-25 metų amžiaus Švedijos vyrų. Kalbant apie sekso paslaugas teikiančias moteris, 16-25 metų amžiaus grupėje šis skaičius siekia vos 0,8 proc.

Jaunos švedės sekso paslaugas teikia tik priešingos lyties atstovams. Jauni vyrai savo kūno parduoti nesibodi tiek vyrams, tiek moterims.
„Už šių skaičių slepiasi maždaug 20 tūkst. žmonių, kuriems reikia pagalbos. Mums reikia išsiaiškinti, kodėl savo kūną parduoda daugiau jaunų vyrų, o ne moterų“, - sakė Švedijos nacionalinės jaunimo reikalų tarybos atstovė Marie Nyman.

Tyrimą atlikę specialistai taip pat nustatė tvirtą sekso paslaugų pirkimo ir seksualinio smurto ryšį. 78 proc. jaunų žmonių, prisipažinusių, jog verčiasi prostitucija, sakė patiriantys seksualinę prievartą.

Švedijos seksualinio švietimo asociacijos atstovas naujienų agentūrai TT sakė: gali būti, jog jauni homoseksualūs vyrai „lengviau priima savo seksualinę orientaciją ir su ja susitaiko, jeigu atsiduoda už ką nors, pavyzdžiui kelis bokalus alaus ar telefono sąskaitos papildymą“.

Tyrimas atskleidė: 21,9 proc. 16-25 amžiaus žmonių „mano, jog seksas mainais į kokį nors atlygį yra priimtinas“. Pastebima, jog jauni vyrai pasižymi didesne tolerancija šiuo klausimu nei jaunos moterys.

M. Nyman pridūrė, jog net pusė seksualinių paslaugų iš 16-25 metų amžiaus asmenų pirkėjų taip pat yra jaunesni nei 26 metų.

Švedijoje prekyba savo kūnu nėra nusikaltimas, tačiau sekso pirkimas ar bandymas tą daryti užtraukia baudas. Asmuo, už pinigus santykiavęs su nepilnamečiu asmeniu, gali būti nuteistas iki dvejų metų laisvės atėmimo bausme.