Intensyviosios terapijos skyriuose gydomi 1 873 pacientai. Daugiausia infekuotųjų (10 668) ir mirusiųjų (1 864) užregistruota sostinės regione.

„Padėtis yra stabili, bet įtampa šalies ligoninėse nemažėja, - pareiškė antradienį per spaudos konferenciją Sveikatos apsaugos valdybos greitojo reagavimo tarnybos vadovo pavaduotoja Taha Alexandersson. – Reikia pažymėti, kad jau penktą dieną intensyviosios terapijos skyriuose yra mažiau kaip 400 pacientų“.

Švedijoje tarp koronaviruso aukų daug garbaus amžiaus žmonių, todėl buvusi šalies vyriausioji epidemiologė Annika Lindė labai kritiškai įvertino pagyvenusių žmonių priežiūros sistemos pasirengimą pandemijai. „Manau, kad iš pat pradžių reikėjo imtis griežtesnių ribojamųjų priemonių. Reikėjo žinoti, kaip blogai buvo pasirengta sveikatos apsaugos ir pagyvenusių žmonių priežiūros srityse. Uždarymas galėjo suteikti mums galimybę pasiruošti, apgalvoti veiksmus ir iki minimumo apriboti infekcijos plitimą“, - sakė ji antradienį interviu laikraščiui „Dagens Nyheter“.

Kilus koronaviruso pandemijai, Švedijos vyriausybė uždarė sienas užsieniečiams, negyvenantiems ES šalyse, paragino piliečius neorganizuoti renginių, kuriuose dalyvautų daugiau kaip 50 žmonių. Vyresniųjų klasių moksleiviams ir studentams rekomenduojama mokytis nuotoliniu būdu. Vaikų darželiai ir pradinės mokyklos tebedirba. Karantinas šalyje ar atskiruose regionuose nebuvo paskelbtas, parduotuvės ir visuomeninio maitinimo įmonės atidarytos.