Pirmadienį nuo peilio dūrių Vesteroso mieste esančioje „Ikea“ žuvo moteris ir jos sūnus. Po išpuolio parduotuvė Švedijoje pranešė laikinai sustabdžiusi prekybą peiliais.

Trečiadienį parduotuvė vėl pradėjo dirbti, ir jos vadovas Mattias Johanssonas nurodė tikįs, kad personalas ir parduotuvės klientai galės grįžti prie įprasto dienos režimo.

Aplink parduotuvę Vesterose buvo sustiprinta apsauga, policijos pareigūnai taip pat išplėtė žvalgybą regiono pabėgėlių stovyklose, įskaitant centre, kuriame gyvena du įtariamieji.

Pareigūnai į „Ikea“ parduotuvę „Eikslund“ prekybos centre buvo iškviesti pirmadienį 14 val. Lietuvos laiku. Parduotuvės virtuvės reikmenų skyriuje buvo rasti trys žmonės su durtinėmis žaizdomis. Įvykio vietoje žuvo du „eiliniai pirkėjai“. Trečioji auka, sunkius sužalojimus patyręs 35-erių vyras, kaip manoma, yra susijęs su išpuoliu.

Abu įtariamieji gyveno pabėgėlių centre Arbogos mieste. Vienas jų – 23-ejų jaunuolis – buvo apklaustas ir neigė dalyvavęs išpuolyje. Tuo metu antras vyras vis dar guli ligoninėje.

Dėl ko įvyko išpuolis, kol kas neaišku, tačiau pareigūnai atmetė politinį motyvą.

„Tai – pamišimo aktas“, – pažymėjo vietos policijos vadas Peras Agrenas.

„Ikea“ nepatvirtino, ar per išpuolį buvo panaudoti parduotuvės lentynose gulėję peiliai.