Šis vyras įtariamas pasikėsinimu nužudyti, padegimu ir turto sunaikinimu, nurodė pareigūnai išplatintame pranešime ir pridūrė, kad jei šis asmuo bus suimtas, jis turės būti išduotas Švedijai. Visgi prokurorai nėra tikri, kad šis vyras yra užsienyje.

Pareigūnai neįvardijo šeštą dešimtį einančio įtariamojo tapatybės. Švedų žiniasklaida pranešė, kad šis asmuo gimęs Lenkijoje.

Rugsėjo 28-osios paryčiais daugiabutį Geteborge supurtė galingas sprogimas. Po sprogimo kilęs gaisras išplito į kelis butus. Buvo evakuota šimtai gyventojų.

Keturi nukentėję žmonės yra sunkios būklės. Buvo apgadinta mažiausiai 140 butų.

Švedų radijas citavo neįvardytą įtariamojo kaimyną, sakiusį, kad tas vyras, „sprendžiant iš kvapo, bute arba rūsyje laikė daug cheminių medžiagų“.

Laikraštis „Aftonbladet“ pranešė, kad būsto savininkas bandė iškeldinti vyrą ir jo motiną iš buto. Kelios švedų žiniasklaidos priemonės nurodė, kad juos iškeldinti ketinta tą dieną, kai driokstelėjo sprogimas.

Pasak „Aftonbladet“, likus savaitei iki sprogimo policija pareiškė tam vyrui kaltinimus dėl kelių pažeidimų. Laikraštis taip pat pranešė, kad įtariamasis persekiojo kelis asmenis, kai dėl pandemijos metu taikomų apribojimų jam nebuvo leista slaugos namuose aplankyti motinos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)