Kaip naujienų agentūrai AFP sakė Jemeno vyriausybę remiančių pajėgų vadai, septintą dieną nuo puolimo prieš strategiškai svarbų Raudonosios jūros uostamiestį pradžios prie oro uosto teritorijos buvo atsiųsti „dideli pastiprinimai“.

Sausumos pajėgų puolimą lydėjo intensyvūs Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgiai prieš husiais vadinamų šiitų sukilėlių pozicijas oro uoste, esančiame į pietus nuo Chudaidos, informavo vadai.

Kol kas nėra duomenų apie žuvusiuosius ir sužeistuosius.

Irano palaikomi husiai 2014-aisiais užėmė Jemeno sostinę Saną ir Chudaidą, į kurią atgabenama 70 proc. viso skurdžios šalies importo, o kitais metais Saudo Arabija kartu su sąjungininkais pradėjo savo intervenciją.

Koalicijos remiamos provyriausybinės pajėgos, siekdamos atkovoti iš husių Chudaidą, trečiadienį surengė didžiausią per pastaruosius trejus metus puolimą prieš uostamiestį.

2015-aisiais prasidėjęs karas dėl arabų pasaulio skurdžiausios šalies kontrolės pareikalavo apie 10 tūkst. žmonių gyvybių ir sukėlė, anot JT, didžiausią pasaulyje dabartinę humanitarinę krizę.

JT duomenimis, apie 22 mln. jemeniečių šiuo metu reikalinga pagalba, o dar 8,4 mln. gyventojų gresia badas.