Pranešama, kad į teismo darbuotojus buvo pradėta šaudyti vėlų pirmadienio vakarą Lietuvos laiku.

Šis paniką sukėlęs incidentas įvyko Berieno apygardos teismo rūmuose apie 8,3 tūkst. gyventojų turinčiame Sent Džozefo miestelyje Mičigano pietvakarinėje dalyje, už maždaug 160 km į šiaurės rytus nuo Čikagos.

„Mūsų širdys sudaužytos... Pažinojau juos per 30 metų. Tai liūdna diena“, – sakė šerifas Paulas Bailey, turėdamas omenyje nužudytus antstolius.

44 metų Larry Darnellas Gordonas, suimtas dėl kelių įtariamų nusikaltimų, buvo vedamas iš areštinės į teismo posėdį, kai susigrūmė su pareigūnais ir sugebėjo vieną iš jų nuginkluoti, nurodė P. Bailey.

Šerifas neįvardijo konkrečių tam suimtajam iškeltų kaltinimų.

P. Bailey sakė, kad L. D. Gordonui veikiausiai nebuvo uždėti antrankiai. Šerifas pridūrė, kad pareigūnai nepastebėjo „jokių perspėjančių ženklų“, kad įtariamasis gali būti linkęs smurtauti.

Kalinys pašovė vieną šerifo įgaliotinį, nužudė du teismo antstolius, o vėliau dar pašovė į ranką vieną civilį teismo rūmų viešoje zonoje, nurodė šerifas.

Pasak P. Bailey, per tą incidentą L. D. Gordonas buvo trumpam paėmęs įkaitų, o vėliau mėgino pabėgti per kitas duris. Galiausiai suimtasis buvo mirtinai pašautas „dviejų kitų antstolių, kurie prisistatė suteikti pagalbą kartu su keliais kitais pareigūnais“.

Šerifas nurodė, kad per šį incidentą žuvę antstoliai buvo 61 metų Josephas Zangaro ir 63 metų Ronaldas Kienzle'as.

P. Bailey sakė, kad teismo rūmai antradienį liks uždaryti.

L. D. Gordono buvusi žmona Jessica Gordon sakė televizijai WOOD-TV ir dienraščiui „Detroit Free Press“, kad įtariamasis tikriausiai mėgino pabėgti, norėdamas pasimatyti su savo šeima. Ji pridūrė, kad jis buvo „ne monstras“, o „nuostabus vyras, susidėjęs su blogais žmonėmis“.

Jessica Gordon sakė, kad jiedu išsiskyrė anksčiau šiais metais, bet Larry liko artimas savo šešiametei dukrai.