Antradienį 25 metų Robertui Bergeriui buvo pateikti kaltinimai pateikus suklastotų dokumentų, teigia Nasau apygardos apylinkės prokurorė Madeline Singas.

R. Bergeriui 2018 metų gruodį buvo pateikti kaltinimai vogtų daiktų laikymu, o 2019 metų birželį – didelio masto turto pasisavinimu. Jis savo kaltę pripažino.

2019 metų spalio 22 dieną vyrui turėjo būti skelbiamas nuosprendis. Teismo posėdyje buvęs kaltinamojo advokatas Meiras Moza pareiškė, kad jo ginamasis mirė. Advokatas teismui spalio 28 dieną pateikė suklastoto mirties liudijimo, kurį suteikė R. Bergerio sužadėtinė, kopiją. Mirties liudijime nurodoma, kad jaunas vyras nusižudė, o tiksli mirties priežastis – uždusimas.

Atlikę išsamesnį tyrimą, kaltintojai pastebėjo, kad mirties liudijime neteisingai parašytas žodis „registry“, pasitaikė ne vienas šrifto rūšies ir dydžio neatitikimas. Naujojo Džersio sveikatos departamentas prokurorams patvirtino, kad mirties liudijimas suklastotas, teigiama pranešime spaudai.

„Bandyti kaltintojams prakišti suklastotų dokumentų – visada netikusi mintis. Nors ir demaskavome piktadarį, labiausiai glumina faktas, kad buvo patingėta ištaisyti klaidas“, – sako M. Singas.

Supratus, kad pateiktas suklastotas dokumentas, M. Moza teisėją informavo, kad R. Bergeris „jį piktybiškai įvėlė į šią konspiraciją ir juo pasinaudojo“, todėl jis nutraukia bendradarbiavimą su šiuo žmogumi ir jam nebeatstovauja. Kaltintojai nemano, kad M. Moza prisidėjo prie šios konspiracijos, sako Nasau apygardos apylinkės prokuratūros atstovė Miriam Sholder.

Šiuo metu R. Bergerį atstovaujanti Nasau apygardos organizacija „Legal Aid Society“ bylos komentuoti nepanoro.

Tyrėjai išsiaiškino, kad R. Bergeris išvyko iš valstijos ir 2019 metų lapkritį atsidūrė Delavero apygardos kalėjime Pensilvanijos valstijoje. Iš ten sausį buvo perduotas Nasau apygardai. Jis galėjo būti paleistas už vieno dolerio užstatą, tačiau vyras ir toliau lieka už grotų dėl dviejų ankstesnių kaltinimų. Jeigu bus pripažintas kaltu suklastojęs mirties liudijimą, jam gresia iki ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

M. Moza CNN sakė, kad jis kelis mėnesius derino malonės prašymo reikalus, tačiau netikėtai jo kliento sužadėtinė pranešė, kad R. Bergeris mirė. Advokatas neturėjo įtarimų, kad mirties liudijimas gali būti suklastotas tol, kol apie tai jo neinformavo prokurorai. Per savo 25 metus trunkančią teisininko karjerą jam neteko patirti nieko panašaus.

„Jis pagalvojo, kad gali situaciją perimti į savo rankas ir labai skaudžiai suklydo. Manau, kad jam reikia pagalbos ir tikiuosi, kad ją gaus“, – teigia M. Moza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)